MEHMET TIRPAN

Plan ve Bütçe Komisyonu’na geçtiğimiz ay havale edilen ‘İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı Gider Bütçesi’nin bazı bölümlerde yeterli ödenek olmadığından ek ödenek verilmesi’ konusu görüşüldü.

Ek bütçe talebine ilişkin olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı rapor hakkında İl Genel Meclisi üyelerine bilgi veren Altınyayla İl Genel Meclis Üyesi Şeref Ağca, komisyonlarının toplanarak konuya ilişkin rapor hazırladığını söyledi.

Yapılan incelemede idarenin 2022 yılı bütçesinin 240 Milyon TL olarak hazırlandığını ancak bütçenin artan maliyetler karşısında yetersiz kaldığını bu sebeple idare bütçesinin artırılmasının uygun görüldüğünü aktaran Ağca, “240 Milyon TL’lik bütçe Ocak ayı başı itibari ile kullanılmaya başlandığı tespit edildi. Ancak küresel ve mali krizin olumsuz etkileri nedeni ile Cumhurbaşkanlığımızın talimatları doğrultusunda Mahalli İdareleri desteklemek amacı ile İller Bankası kanalı ile gönderilen ve satıştan gelecek olan gelir kaynağı ile birlikte idaremizin gider ve yatırımlarını karşılamak adına 180 Milyonluk ek bütçe yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe yönetmeliğinin 36. maddesi ve 5202 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10/B maddesi uyarınca idaremiz tarafından hazırlanan ek bütçenin uygulanması komisyonumuzda uygun mütalaa edilmiştir.” ifadelerini kullandı.