Vali Salih Ayhan, Sivas’ta ekonomik çarkların durmadığını Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların aktif şekilde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Yoğun iş talepleri siparişlerinin olduğunu aktaran Ayhan, “Salgın süresince yaşanan sıkıntıları 2-3 ay içerisinde tolere edeceğimizi düşünüyorum. Bu süreçten beklediğimiz daha az zararla çıkacağız. Kısa çalışma ödeneği bütün firmalara çok güçlü destek oldu. Esnaflara ciddi manada krediler verildi” dedi.

İşten çıkma olaylarının pek fazla yaşanmadığını da aktaran Ayhan, “139 bin SSK’lı çalışanımız var Sivas’ta. 139 bin vatandaşımızdan 4 bini işten çıkarılmış. İşten çıkarılan vatandaşlarla ilgili araştırma yaptığımda mevsimsel nedenlerden dolayı olduğunu öğrendim. Yani bu süreçte Sivas çok ciddi tramva yaşamadı. Haziran ayında turizm, ekonomi ve tarım faaliyetleri canlandığında fazla bir sıkıntımızın kalmayacağını düşünüyoruz. Özellikle tarım noktasında ciddi adımlar attık. Bütün çalışmalarımızda en esnek tarıma yönelikti. Yine Yem Fabrikası, Süt İşleme tesisi, Koyun Yapağı işleme tesisi, Salça ve bulgur fabrikası ve Makarna Fabrikası ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yıl sonunda kadar hemen hemen tamamını faaliyete almış olacağız. Canlı Hayvan ve Ot Borsası projemiz devam ediyor. Çalışmalar hızlı bir şekilde yürütülüyor. Tarımla ilgili atılması gereken her türlü adımlar atıldı. Kolaylaştırıcı bir süreç yaşandı. Arazilerin ekimlerin noktasında destekler sağlandı. Tarımsal desteklemeler sağlandı. Ödemeler erken yapıldı. Bir çiftçi corona virüsten dolayı sıkıntı yaşadım diyemez” ifadelerini kullandı.