İl Genel Meclisi’nde yatırım konuları tartışıldı. Geçtiğimiz yıla oranla ilçe paylarının azalması, meclis üyelerinde soru işaretlerine sebep oldu. Sorulara cevap veren İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata ise özellikle terör olayları ve 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin bazı yatırımların önüne geçtiğini adeta  teyit etti.  

İmranlı il Genel Meclisi Üyesi Yılmaz Atmaca tarafından gündeme getirilen bazı konulara İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata cevap verdi. Atmaca, sorusunda “Hizmet güzel bir şeydir. Yıldız dağının faydası olacaktır. Bizim Yıldız’a verdiğimiz para kırsal alt yapıdan gitmiyor dediniz. Doğrudur gitmiyor ama kırsal alt yapıya geçen sene ilçeler olarak 1 buçuk milyon TL para düşerken bu gün bütçemiz yarı yarıya indi. Bunun nedeni nedir. O dönem bize 120 milyon TL geldi, bu yıl bütçe 135 milyon TL olmasına rağmen bütçede büyük bir düşüş var. Geçen dönem kırmataşı 50 bin TL’ye yaptırırken bu yıl 30 bin TL’ye mi yaptıracağız? Para gelmesine rağmen bizim paramızdan aktarılan kalemler mi var” sorusunu yöneltti. X

SAVAŞ VERİYORUZ

Yılmaz Atmaca’nın sorusuna cevap veren İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata “Siyasetçiler olarak her şeyi biliyoruz. Şuan da ülkemiz içerde ve dışarıda savaş veriyor. Bunların bir maliyeti var. Geçen sene yapmış olduğumuz yatırımları tamamlamış olabiliriz ama günün şartları böyle. Ülkede olağanüstü bir durum var. Bu seneyi böyle geçiştireceğiz. 8-9 tane daireyi satamıyorsak bu durumu anlamamız lazım” ifadelerini kullandı.