MEHMET TIRPAN

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, oda olarak kentin gelişmesi ve kalkınmasına yönelik yaptıkları çalışmaların yanı sıra her yıl okulların açılacağı dönemde öğrencilerin eğitimine de katkı verdiklerini söyledi.

Kırtasiye alışverişlerinde kullanmak üzere çekler oluşturduklarını ve bu çekleri üyelerine vererek üyelerinin aracılığı ile dağıttıklarını aktaran Başkan Hastaoğlu. “Bu yıl kırtasiye çeklerimizi 250 TL belirledik ve dağıttık. Üyelerimizin destekleri ile oluşturulan çekleri üyelerimize çevresindeki ihtiyaçlı insanlara dağıtması için veriyoruz. Şehirdeki vatandaşlara sadece çekleri vermiyoruz. Köylerdeki ve ilçelerdeki üyelerimizin aracılığı ile her kesime ulaşıyoruz. Bu sistemden de çok memnunuz. Kimseye torpil yapmadan ayırmadan ihtiyaçlılara ulaşıyoruz.” dedi.

Çeklerin oluşturulması ile birlikte ortaya çıkan söylentilerinde ortadan kalktığını belirten Hastaoğlu, “ Geçmiş yıllarda kırtasiye yardımları yapılıyordu ortaya farklı iddialar atılıyordu. Bu sebeple üyelerimizin paraları bütçe oluşturduk. Nakdi desteği çeke dönderdik ve miktar belirledik. Kentin her bölgesinde öğrenim gören öğrencilerimize gücümüzün yettiğince destek veriyoruz. Ramazan ayında da yine güzel çalışmalar yaptık. Yaptığımız iş Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne de örnek oldu. Herkes çeke dönmeye başladı. Marketlerle ve kırtasiyecilerle anlaşıyoruz ve indirim alıyoruz. Aldığımız indirimi de çeke dönderiyoruz. Çok güzel bir uygulama yaptığımızı düşünüyoruz. Bu konuları da fazla dinlendirmek istemiyoruz. Yaptığımız destekleri dillendirmek çok doğru olmuyor. Diğer sivil toplum kuruluşları ve odalarımızında bu konuda hassasiyet gösteriyor. İhtiyaç sahibi insanlara katkıda bulunduğumuz için gerçekten mutluluk duyuyoruz. Alan el ile veren elin birbirini görmemesi için de gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.