Emekli ve memur maaşları kurban bayramı öncesinde yatırılacak mı sorusu son günlerde insanların en çok merak ettiği konuların başında gelmeye başladı. Bu yıl ki kurban bayramının 12- 13-14-15 Eylül tarihinde kutlanacak olmasıyla birlikte yeni bir tartışma da başladı. Her ayın 15’inde maaş alan memurlar, Eylül ayı maaşlarına göz dikti. Kurban Bayramı yaklaşırken; memurlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının erken yatırılması gündeme geldi. Yani memurların Eylül'de maaş günleri Kurban Bayramı'nın son gününe denk geliyor. Bu nedenle memurların maaşlarının bayram öncesi ödenmesi için çalışma yürütülüyor. En düşük memur emeklisi aylığı ise 1.700 TL'ye çıktı. Emekliler bağlı oldukları kurumun sorgulama programına girerek emekli maaşı ne kadar sorusunun cevabını öğrenebiliyor.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ MAAŞ MÜJDESİ BEKLİYOR

Memurlara yapılacak çalışmanın bir benzerinin SSK ve Bağkur emeklileri için de yapılması bekleniyor. Ortaya konular bilgilere göre memur emeklileri maaşlarını her ayın 1-5 tarihleri arasında alırken 16 ve 28 tarihleri arasında ise SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarını alıyordu. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisi Eylül'de de maaşlarını yine bu tarihler arasında alacak.

PROMOSYON BEKLENTİSİ OLUŞTU

Maaşlara ek olarak promosyon beklentileri de artış gösterdi. Kurban bayramına kadar promosyon ödemelerinin yapılmasını isteyen memur ve emekliler, bu ödemenin ilaç gibi geleceği düşüncesinde birleşiyor. Rakam henüz kesinleşmese de yıllık 150 ila 300 lira arasında olacağı ve 3 yıllık toplu ödeme yapılacağı konuşuluyor. Emekliler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelecek haberi bekliyor.