Korsan satıcılara dikkat!

SESOB Başkanı Beşir Köksal “Merdiven altında satılan bayram şekeri ve tatlılar ile unlu gıdalara dikkat

Korsan satıcılara dikkat!
SESOB Başkanı Beşir Köksal “Merdiven altında satılan bayram şekeri ve tatlılar ile unlu gıdalara dikkat.hammaddesi belli olmayan ürünlerden uzak durun.tepsisi 25-30 liraya satılan baklavalar alınmamalıdır.denetimler kayıtdışılığı önler”     FATİH ÖZDAL   SESOB Başkanı Beşir Köksal, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyardı. Köksal, merdiven altı üretilen, arabaların arkasında dökme olarak, hijyen olmayan ortamda, etiketsiz satışa sunulan bayram şekeri, tatlısı ve unlu gıda ürünlerinden uzak durulmasını, korsan satıcılara dikkat edilmesini istedi.   “KALDIRIM İŞGALİ BİTİRİLSİN” Kurban Bayramı öncesi alışverişlerin hız kazanmaya başladığını belirten SESOB Başkanı Köksal,açıklamasında vatandaşları uyararak, “Bayrama kadar piyasada olmayan sadece bayramlarda ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, pazar ve sokaklarda dükkânımızın önünde tezgâh açan, kaldırımları işgal eden korsan satıcılara mutlaka dikkat edilmelidir. Vatandaşlarımız sağlıklarını ön planda tutarak, bilmediği yerlerden, merdiven altında üretilen sağlıksız gıda alışverişi yapmamalıdır” dedi. “DENETİMLER ARTIRILMALI” Vatandaşın bu konuda duyarlı davranması gerektiğini belirten Köksal, “Vatandaşlarımızdan isteğimiz; tanıdıkları esnaftan alışverişi yapmaları ve bilinen ürünleri tercih etmeleridir. Biz bu ülkede haksız kazanca karşıyız. Kayıtdışılığın yanında merdiven altı üretime de karşıyız. Bayram dolayısıyla giyim kuşamın yanında daha çok çikolata, şekerleme, lokum, draje ve tatlı talebinin yoğunluğuna bağlı olarak sağlıksız şartlarda üretilen mallar sahte markalarla, janjanlı ambalajlarla piyasaya sürülüyor. Maliyeti düşürmek adına şeker yerine tatlandırıcılar, Antep fıstığı yerine bezelye, tereyağı yerine ise aroma ve margarin hatta kullanım tarihi geçmiş un, yağ, fıstık ve ceviz kullanılarak hastalıklara yol açıyor, millet zehirleniyor. İçeriği belli olmayan ve tepsisi 25-30 lira gibi normalin çok altında satılan baklavalar alınmamalıdır. Satılan ürünlerin hijyenik bakımdan ve fiyat yönüyle kontrol edilerek, denetimler artırılmalıdır. Denetim sırasında satış yapanların esnaf oda kayıtları mutlaka aranmalıdır. Böylelikle kirasını, vergisini veren küçük esnaf ve sanatkârın da haksız rekabetten zarar görmesi engellenmelidir” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER