HANİFE KANAT

Sivas’ta yaşanan kuraklık ve sonucunda meydana gelen su sorunu için Valilik ve Belediye vatandaşlara düzenli olarak uyarılar veriyor. Ancak verilen uyarılara ve bilgilendirme programlarına rağmen vatandaşların suyu israf ettiği gözlerden kaçmıyor.

Sivas’ta uzun zamandır yaşanan su sorunu neticesinde Hafik Pusat-Özen Barajı 4 Eylül Barajı su tahliyesi projesi hayata geçirildi. Projeler devam ederken su israfının önüne geçebilmek adına Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, tarımdan sanayiye kadar bir çok alanda önlem aldı. Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde çiftçilere seminer vererek suyu doğru kullanmanın yöntemleri anlatıldı. Okullarda, geleceğimiz için suyun çok önemli olduğu ve israf edilmemesi gerektiği derslerde konu olarak işlendi. Sokaklarda ve caddelerde pankartlarla vatandaşlara israf konusunda sürekli bilgilendirme yapıldı. Ancak tüm uyarılara ve bilgilendirme programlarına rağmen vatandaşlar suyu israf ediyor.

İlimizin Kale Mahallesi’nde bulunan ve Kale Projesi’nin gerçekleştirildiği alanın hemen önünde yer alan bir hayratta gecenin geç saatlerinde çeşmenin açık bırakıldığı dikkat çekti. Saatlerce akan suyu çevreden geçen vatandaşların kapatmamış olması ise tepki topladı.

Kış aylarının gelmesiyle beraber yağış almayan ilimizde yaz aylarının da kurak geçeceği ön görülüyor. Yaklaşık 3 ay planlı su kesintisine maruz kalan Sivas halkından aynı durumla karşı karşıya gelinmemesi israf konusunda duyarlı olması bekleniyor.