İSRAF ETMEYİN

AHMET TIRPAN Ülkemizde ve ilimizde yaşanan ekmek israfının önüne geçebilmek ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” sonuç vermeye başladı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi koordinasyonunda tüm ve kuruların destekleriyle başlatılan kampanya amacına ulaştı

İSRAF ETMEYİN
AHMET TIRPAN Ülkemizde ve ilimizde yaşanan ekmek israfının önüne geçebilmek ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” sonuç vermeye başladı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi koordinasyonunda tüm ve kuruların destekleriyle başlatılan kampanya amacına ulaştı. Sivas’ta açılan AGROSİVAS Tarım ve Hayvancılık Fuarında stant açan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü, fuarı gezenlere afiş broşür ve bayat ekmeklerden elde edilen yemek tarifleri kitabını dağıtarak halkı bilinçlendiriyor İnsan beslenmesinin en temel unsurlarından biri olan ve toplumumuzda kutsal olarak kabul edilen ekmek, çok miktarda üretilip tüketilmekte ve ne yazık ki büyük oranda da israfı edilmektedir. Ekmek israfının önüne geçilmesi için yoğun bir bilinçlendirme çalışması yapılıyor. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de yapılan çalışmalar neticesinde ekmek israfı bir nebze de olsa azaldı Yapılan kampanya ile ilgili stantta bilgi veren Toprak Mahsulleri Ofisi Müdür Yardımcısı Ömer Ünal, ülke genelinde ekmek israfını önlemek için seferber olunduğunu belirterek, yapılan çalışmaların amacına ulaştığını söyledi. Kampanya çalışmaları neticesinde ekmek israfında ve toplumun ekmek tüketim alışkanlıklarında çarpıcı iyileştirmeler olduğunu vurgulayan Ünal, “Kampanya sonunda yapılan araştırmada günde bir milyon 500 bin adet, yılda ise 384 bin adet çöpe atılmaktan kurtarılmıştır. 2012 yılında günde 5,95 milyon olan ekmek israfı, kampanya etkisiyle 4,9 adede düşürülmüştür. Ekmek tüketiminde sağlanan 2,5 milyar TL’lik tasarruf ile birlikte milli ekonomiye yıllık 2,8 milyar TL tasarruf sağlanmıştır” dedi Sivas’ta ilk kez açılan fuarda Genel Müdürlük ile işbirliği yaparak stant açtıklarını da vurgulayan Ünal, standı ziyarete gelenlere ekmek israfı üzerine yapılan çalışmaları anlattıklarını, ekmeğin ihtiyaca göre alınması gerektiğini belirttiklerini ifade ettikten sonra bayat ekmeklerden yapılan pastalardan ikram ettiklerini kaydetti “İsraf etmeyelim, tasarruf edelim” sloganıyla yola çıktıklarını da vurgulayan Ünal, stantı gezen vatandaşlara bayat ekmeklerden hazırlanan “Bayat Ekmek Yemek Tarifleri Kitabı”, “2013 Yılı Ekmek İsrafı Araştırması Kitabı” ve “Ekmek İsrafı Önleme Kampanyasıın Milli Ekonomiye Katkısı” adlı kitabı da ücretsiz hediye ederek vatandaşları ekmek israfı konusunda duyarlı olmaya davet ettiklerini kaydetti
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER