Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6742 %0.16
39,9880 %0.32
Ara
Sivas Memleket EKONOMİ Gürün Bulguru: Doğal Yöntemlerle Üretilen Lezzet

Gürün Bulguru: Doğal Yöntemlerle Üretilen Lezzet

Sivas'ın Gürün ilçesinde üretilen Gürün bulguru, lezzeti ve üretim süreciyle dikkat çekiyor.

Sivas'ın Gürün ilçesinde üretilen Gürün bulguru, lezzeti ve üretim süreciyle dikkat çekiyor. Doğal yöntemlerle elde edilen bu bulgur, yaz aylarında güneşte, kış aylarında ise fırınlarda kurutularak sofralara ulaştırılıyor.

Doğal Yöntemlerle Üretim

Organik Zeron buğdayı kullanılarak üretilen Gürün bulguru, yazın kavurucu güneş altında doğal yollarla kurutuluyor. Kış aylarında ise fırınlarda işleniyor. İşletme sahibi Fatih Öztürk, bu bulgurların üretiminde yüksek miktarda gübre ve tarım ilacı kullanılmadığını, koruyucu madde veya renklendirici de eklenmeden tüketiciye ulaştırıldığını belirtiyor.

Üretim Süreci

Öztürk, bulgurun yazın serilme yöntemiyle, kışın ise fırınlarda kurutulduğunu ifade ediyor. Kurutma işleminin ardından yıkama ve ayıklama gibi işlemler de gerçekleştiriliyor. Gürün bulgurunun, diğer bulgurlara göre su ve yağı daha fazla çekmesi, onu tercih edilen bir ürün haline getiriyor.

İhracat Potansiyeli

Gürün bulgurunun en büyük özelliklerinden biri de farklı buğday türlerinin kullanılması. Öztürk, ürünlerinin Türkiye’nin 53 iline dağıtıldığını ve birkaç ülkeye de ihracat yaptıklarını vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *