HABER MERKEZİ

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, TÜRAŞAŞ Bölge Müdürlüklerinin Genel Müdürlüğe dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Aralarında TÜRASAŞ’ın da bulunduğu üç kurumun güçlendirilmesi gerektiğini aktaran Peker, “Ülkemizin Yük Yolcu Vagonu ve Lokomotif  imal ve tamiratını yapan üç güzide kuruluş olan Eskişehir TÜLOMSAŞ  Adapazarı TÜVASAŞ ve Sivas TÜRASAŞ Genel Müdürlüklerinin alınan anlamsız ve mesnetsiz bir karar ile Bölge Müdürlüklerine dönüştürülmüştür. Bu uygulama zamanda tasarruf ve imal edilen ürünlerin pazarlanmasının önünü kapatmıştır. Bu anlamsız uygulamadan vazgeçilerek üç kurumun eski konuma yani Genel Müdürlükleri tekrar ihdas edilmelidir” dedi.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde merkezden yönetim yerine yerinden yönetimin benimsendiğini ve imalat sanayinin daha da güçlendirildiğini savunan Peker, “TÜRASAŞ Bölge Müdürlükleri imalat ve tamirat işlerinden kullanılmakta olan mamul ve yarı mamullerin temininde Ankara’da oluşturulan çatı altında yani Genel Müdürlükten onay almadan malzeme temini yapamamaktadır. Biz Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası olarak her zaman kurumlarımızın ve Devletimizin yanında olmuşuzdur. Devletimiz ve Kurumumuzun çıkarı için hemen Bölge Müdürlüklerini tekrar Genel Müdürlük konumuna getirmelidir. Ulaştırma Bakanı ve yetkililere çağrıda bulunuyoruz. TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü ,TÜRASAŞ Adapazarı Bölge Müdürlüğü TÜVASAŞ, TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü olmalı ve eskiden olduğu gibi faaliyet alanlarında ülkemize hizmet etmeliler. Bu üç asırlık Kurumlarımız bulunduğu illerin mahalli piyasasına her ay rutin olarak 15 milyon TL sıcak para akıtmaktadırlar. İşçi ve memur personeli alımı yapılarak hem işsizliğe hem de Ülke ekonomisine katıda bulunmaları için Kurumların önü açılmalı” ifadelerine yer verdi.