HANİFE KANAT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan harç paralarına yapılan zamma ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun açıklama yaptı.

Eğitimin ücretsiz olması gerektiğini belirten Coşkun; “Gençlerimize, öğrencilerimize kısacası bu ülkenin geleceği olan evlatlarımıza sahip çıkmak yerine onların yakasına yapışıp eğitimi bile para ile veren, sürekli gençlerin üzerinden siyaset yapan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Geçtiğimiz günlerde KYK ödemelerindeki faiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sayesinde kaldırıldı, bugün ise harç paralarına ve yurtlara zam yapıldı. Bu kaşık ile verip kepçe ile geri almaktan farksız bir durumdur.” açıklamasını yaptı.

Yapılan zamlar ve yaşam koşullarının zorlaşmasının gençleri umutsuzluğa sürüklediğini dile getiren Coşkun; “Üniversite sınav sonuçları açıklandı ve milyonlarca gencimiz heyecanla üniversite tercihi yapmaya hazırlanıyorken, böyle bir haber vermek gençlerin geleceğini değil cebindeki 3-5 kuruşu düşündüklerinin bir göstergesidir. Gençler nasıl okuyacaklarını düşünüyorlar, çoğu kendi memleketinde ailelerine yük olmadan okumayı tercih ediyor ya da nasılsa okusam da bir işe giremem diyerek okulu bırakıyor. Hayalleri ve hevesleri kursaklarında bırakılıyor. Gençlerin yakasından düşün, onlar bu ülkenin geleceğinin teminatıdır.” ifadelerini kullandı.