MEHMET TIRPAN

Kurucu ortakları İl Özel İdaresi, Belediye, Ticaret Sanayi Odası ve Organize Sanayi Müdürlüğü olan Sivas İş Geliştirme Merkezi’nde Ar-Ge çalışmaları yapılmaya devam ediliyor. 2016-2018 yıllarında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı liderliğinde Sivas için tasarlanan ve 1 milyon 150 bin avrosu ulusal olmak üzere toplam 7 milyon 191 bin avro fonla hayata geçirilen İŞGEM’de Sivas’ta üretim yaparak kent ekonomisine katkı ve istihdam sağlayan firmalar yaptıkları Ar-Ge çalışmalarının ardından tasarladıkları yeni ürünleri geliştirerek daha fazla ülkeye Sivas’ta ihraç etmeye imkanı buluyor.

Anadolu ekonomisinin temelini güçlendiren KOBİ’lere, maddi ve mesleki destek veren, girişimcilere ve yeni kurularak ilk yıllarda ayakta kalmaya çalışan işletmelere de kucak açan İŞGEM’in Türkiye’de kurulmuş İş Geliştirme Merkezleri içerisinde en iyi çalışan merkezlerden bir tanesi olarak da sıralamada yer aldığı öğrenildi.

Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 21 bin m²’lik parsele kurulan ve sürekli Ar-Ge çalışmalarının yürütüldüğü merkezde, makine, elektrik, elektronik, medikal, tıbbi cihaz, robotik, yazılım ve ileri teknoloji gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler yer alıyor.