HANİFE KANAT

Okulların tatil olması ile birlikte yüzlerce gurbetçi hemşehrimiz memleketlerine gelerek tatillerini ilimizde geçirmeye başladı. İlimize gelen gurbetçi hemşehrilerimiz gerek merkez de gerek ilçelerde esnafa can suyu oldu ve piyasada canlanma olmasını sağladı. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, piyasanın canlanması nedeniyle memnuniyetini dile getirerek açıklamalarda bulundu.

Her nevi ürüne gelen zamlardan esnafın çok etkilendiğini ve bir hayli zorlandığını belirten Demirgil; “Esnaf ve sanatkarlarımız zor bir süreçten geçti. Piyasada yaşanan gelişmeler öz sermayesi ile ayakta durmaya çalışan, istihdam sağlayan esnafımızı da etkilemiştir. Bu olumsuzluklara rağmen her gün işyerini açarak ekmeğini kazanmanın peşinde olan esnafımız, son zamanlarda gurbetçinin gelmesi, düğün sezonunun açılması ile birlikte canlanmaya, iş yapmaya başladı. Özellikle yurt dışından ve başka ilerden memleketlerine gelen vatandaşlarımız ihtiyaçlarını alışveriş yaparak karşılamaları, araçlarına bakım yaptırmaları esnafımız içinde önemlidir. Esnaf teşkilatı olarak piyasada yaşanan hareketlenmeden dolayı memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Okulların kapanması ile birlikte düğün sezonunda açıldığını dile getiren Demirgil; “Düğün sezonunun açılması esnafımızı olumlu etkiledi. Başta düğün salonları olmak üzere, konseptte yer alan esnaflarımızda hareketlilik oldu. Bu canlanma diğer sektörlerde yer alan esnafımızı da etkilemiştir.  Esnaflarımızda yapılan harcamalar, giderlerini de karşılamalarına vesile oldu. Gurbeçilerimiz, vatandaşlarımız ve öğrencilerimizin esnafımıza katkısı çok önemli. Esnaflarımızın müşteri memnuniyetine özen göstermesini tavsiye ediyorum.” diyerek konuşmasını sonladırdı.