Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi esnafa desteğini artırarak sürdürüyor. Kooperatif 2015 yılında toplam bin 287 esnafa 94 milyon lira kredi kullandırırken, bu miktar 2016 yılında 119 milyon 900 bin liraya yükseldi. Ekonomik sorunlarla boğuşan Sivas esnafının imdadına yetişen Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi sıkıntı yaşayan esnafın darboğazdan kurtulması için desteğini sürdürüyor.

Esnaf ve sanatkârı ekonomik şartlarda düşük faizli kredilerle desteklemek ve ayakta tutmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren kooperatif, 2017 yılında daha fazla esnafın sıkıntısını gidermek amacıyla hedef büyüttü. Düşük faizli krediler ile yüzlerce esnafın sıkıntısını gideren kooperatif, il ekonomisine büyük katkı sunan Sivas esnafını daha fazla desteklemek amacıyla bu sene için 140 milyon lira kredi kullandırmayı hedefliyor. 150 bin liraya kadar kredi veren kooperatifin çalışmaları esnafın sıkıntılarına derman oluyor. Düşük faizli krediden yararlanmak isteyen kişilerde aranan hususların başında vergi mükellefi olma şartı aranıyor. Esnaf ve sanatkâr olmak, işyeri faal olmak,  ticaret siciline kayıtlı olmak ve herhangi bir meslek odasına üye olmak da aranan diğer şartlar arasında. 2015 yılında kooperatife ortak sayısı 4 bin 70 kişi iken bu ortakların bin 602’si kooperatiften kredi kullandı.

Kooperatif, düşük faizli kredi desteğinin yanı sıra kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri yaşatmak amacıyla da faizsiz destekler de bulunuyor. El dokuma,  bakır işletmeciliği, çini gömlek yapımı, oyacılık, Oltu taşı, çakırcılık, yemenici, semercilik, yazmacılık, bastonculuk, kaşıkçılık ve keçecilik alanlarında verilen faizsiz kredi destekleriyle bu mesleklerin gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor. Bu destekten yararlanmak isteyen kişilerde ise esnaf ve sanatkâr olmak, işyeri faal olmak ve en az 3 yıllık ustalık belgesi bulunmak şartları aranıyor.