Erzurum lavaşı olarak bilinen ve çiğ köftelerin vazgeçilmezleri haline gelen lavaş, Sivas’ta üretiliyor. Yıllar önce Babası Erdal Yabalı tarafından getirilen ustaların Erzurum lavaşının Sivas’ta imal edilmeye başlaması ile başlayan serüveni, oğlu Selahattin Yapalı ve kardeşleri sürdürüyor. Babasının rahmetli olması ile birlikte kardeşleriyle beraber Erzurum lavaşını seri üretime geçiren Selahattin Yabalı, açmış olduğu işyerinde oluşturduğu tandır fırınlarında 5 sanayi de bir lavaş çıkarıyor. İnce ve usun olması ile tanınan Erzurum Lavaşına ilgilin artması nedeniyle fırınlarını yenileyen ve eleman sayısını da artıran Yabalı, seri üretime geçerek marketler aracılığı ile şehir içi ve şehir dışından çok sayıda kişiye lavaşı satıyor. 32 yıldır mesleğin içerisinde olduğunu ifade eden Selahattin Yabalı, babalarından öğrendikleri bu mesleği yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Yeni bir işyeri açarak tandır sayısını artırdıklarını vurgulayan Yabalı, “Erzurum ekmeği olan lavaş, ince ve uzun olması nedeniyle çok fazla ilgi görüyor. Bende kardeşlerimle birlikte tandır ekmeği üreten fırınımızı ve altyapımızı geliştirerek, seri üretime geçmiş bulunuyoruz. Lokantalarda ve son yıllarda yaygınlaşan çiğ köftecilerde daha fazla tüketiliyor. Özel siparişlere ve marketlere seri bir şekilde lavaş ekmeği üretiyoruz. Günlük ortalama 30 ila 40 bin civarında ekmek çıkarıyoruz ve marketlere toptan olarak veriyoruz” dedi Sularbaşı mahallesinde kurduğu imalathanede her geçen gün kendilerini geliştirdiklerini vurgulayan Yabalı, tandır lavaş ekmeğinin Sivas kebabının, çiğ köftenin ve mangal keyfinin değişmez tadı, yağlı ekmek ile sabah kahvaltılarının da vazgeçilmezi olduğunu kaydetti