Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6671 %0.15
39,9389 %0.26
Ara
Sivas Memleket EKONOMİ En Düşük Emekli Maaşı Arttı! İşte Yeni Rakam ve Zam Detayları!

En Düşük Emekli Maaşı Arttı! İşte Yeni Rakam ve Zam Detayları!

TBMM’de kabul edilen yasa ile en düşük emekli maaşı 12.500 TL’den 14.469 TL’ye yükseltildi. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yapılan %15, 75’lik zammın detaylarını paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen yeni düzenlemeyle en düşük emekli maaşı artırıldı. 12 bin 500 TL olan en düşük emekli aylığı, yapılan zamla birlikte 14 bin 469 TL’ye yükseldi.

Emekli Maaşlarına %15, 75’lik Artış 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapılan zammın oranını %15, 75 olarak açıkladı. Bu artışla birlikte milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi daha yüksek maaş alacak.

TBMM'de Görüşmeler Devam Ediyor 

Emekli maaşlarına yönelik düzenlemeler burada bitmiyor! TBMM’de süren görüşmelerde, emeklilerle ilgili diğer konular da detaylı bir şekilde ele alınmaya devam edecek.

Bakan Işıkhan’dan Açıklama: "Emekliler İçin Hayırlı Olsun" 

Bakan Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada yeni maaş düzenlemesini duyurarak, “Emeklilerimiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Ayrıca, hükümetin emeklilere yönelik çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Sonuç olarak bu yeni düzenleme ile emeklilerin gelirinde önemli bir iyileştirme sağlandı. Önümüzdeki dönemde ek düzenlemelerin yapılıp yapılmayacağı ise TBMM’deki gelişmelere bağlı olacak.

Yeni gelişmeler için takipte kalın!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *