HANİFE KANAT

Yaz aylarında vatandaşlar serinlemek için dondurma yemeyi tercih ediyor ancak yılbaşından bu yana her nevi ürüne gelen zam dondurmayıda etkiledi.

Geçtiğimiz yaz aylarında kilosu 60 TL olan dondurma bu sene kilosu 100 TL’den alıcısına ulaşıyor. Şeker ve süte ard arda gelen zamlardan dolayı fiyat yükseltmek durumunda kalan dondurma satıcıları; “Vatandaşlarımızla bire bir muhattap oluyoruz, müşterilerimiz fiyatları çok yüksek buluyor. Fiyatlar bizlerede yüksek geliyor ancak şekere ve süte gelen zamlardan dolayı bizde doğru orantılı bir şekilde zam yapmak durumunda kalıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda daimi müşterimiz olanlar bile bu sene dondurma almıyor, tüketmiyor.” ifadelerini kullandı.

Dondurma alıp tüketmenin bile artık lüks olduğunu belirten vatandaşlar ise; “Dondurma yemek bile lüks oldu. Bir akşam çocuklarımızla beraber ailece dondurma yemeye kalksak 200 liradan aşağı bir hesap ödeyemiyoruz. Bizlerde en azından çocuklar tüketebilsin, gördüğünden mahrum kalmasın diye çocuklara alıyoruz. Her şey zaten zamlı dondurmanında zamlardan nasibini alması çok normal.” açıklamasını yaptı.