MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, 12 bin kişiye iş veren desteği verildiğini, 15 milyon civarında para aktarıldığını, 3 bin 480 kişiye de işsizlik maaşından 4 milyon civarında ödeme yapıldığını söyledi.

Corona virüsü süresi içerisinde yardımlarla birlikte Sivas’a yaklaşık 60 milyon destek sağlandığını aktaran Başkan Eken, “Devletimiz pandemi süresince 3 ay boyunca işveren ve işçilere destek verdi. Bizlerde işçi çıkarmalarının önüne geçmek adına verilen desteğin Eylül ayına kadar uzatılmasını talep ettik. Yaralarımızın daha hızlı sarılması anlamında bütün üyelerimizin en az 3 ay daha desteklenmesini bekliyoruz” dedi.

Taleplerini arasında kira desteği, KDV indirimi ve bütün sektörlerin mücbir sebep kapsamına alınması gibi taleplerinin de olduğunu vurgulayan Başkan Eken, “Bazı kurumlar kiraları öteledi ve zam yapmadı. Ama özel işletmelere baskı yapılamıyor. Bununla ilgili devletimizin çalışma yapmasını istiyoruz. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayında piyasa bir nebzede olsa düzelecek ama biraz daralmalı gidecek. Organize Sanayi bölgesinde yaşanan durgunluk yerini hareketliliğe bıraktı. Pandemi sürecinde iptal edilen siparişler tekrar geri gelmeye başladı. 3-4 ayı da hep birlikte devletimizin arkasında durarak atlatacağız. İş adamları olarak istihdamımızı koruyacağız ve biraz daha dişimizi sıkıcağız. Bu krizi hep birlikte atlatacağız. Bunu yaparkende bazı doğruları ve gerçekleri söylememiz lazım. Üyelerimizin taleplerini, sıkıntılarını anlatmak zorundayım. Devletin kolları altında 3-4 ay daha işçi ve işverenlere destek sağlanırsa işten çıkarmaların önüne geçeriz. İlimizde bir çok işyeri açıldı. Yasaklar ortadan kaldırıldı. Ancak inssanlar tedirgin oldukları için bir çok yere gitmekte çekimser. Yavaş yavaş normale döneceğiz ancak bu süreçte devletimizin desteğine ihtiyacımız olacak” ifadelerini kullandı.