HANİFE KANAT

Yurtiçinde ve yurtdışında bir çok başarıya imza atmış olan TEZMAKSAN Sivas’ta Demirağ OSB’ye 250 milyon TL’lik yatırım yaparak, dün öğlen saatlerinde il protokolü eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirdi. Tören, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Törende konuşma yapan ve konuşurken duygulanan TEZMAKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aydoğdu; “40 sene önce kurduğumuz TEZMAKSAN’ın ülkemizde birinci, Avrupa’da ise kendi sektöründe ikinci büyük şirket olmasından şahsım, ailem ve iş arkadaşlarım adına gurur duyuyorum. Yarım asırdır memleketimizin ekonomisine müstesna hizmetler kazandırmak içi çalışıp didindikten sonra bu gururu yaşamayı Allah herkese nasip etsin. Biz yola Sivas’tan çıkmıştık, 40 yıl sonra yine Sivastayız çünkü aslımız burasıdır. Bize kuvvettimizi veren Sivas’ın toprağıdır, suyudur. Sivas’a şükran borcumuzu bir nebze ifade edebilmek için tekrar Sivas’a geldik. Sayın Valim bizim buraya gelmemizde sizin etkiniz ve katkınız çok büyüktür sizlerede ayrıca teşekkür ediyorum, değerli misafirlerimiz sizlerede bizleri yalnız bırakmadığınız için şükranlarımızı sunuyorum. Vatanımıza milletimize her şey feda olsun.” açıklamasını yaptı.

Temel atma törenine heyecanlı konuşması ile damga vuran Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Eken; “Bugün çok güzel birgün tam bir bayram havası çünkü burada Sivas’ı görüyorum. Sivas özlediği tablo ile burada, yıllarca konuştuğumuz bir konu var, ‘Sivas Sivaslılara sahip çıkmaz ise gerçek Sivas olmaz’ dedik hep. İşte artık Sivas’a gerçek Sivaslılar sahip çıkıyor, Allah hepsinden razı olsun. Şu ana kadar Demirağ OSB’de 45-50 ye yakın fabrika tahsisi yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a biz söz vermiştik, karaname onansın ilk etapta 10 bin kişi sözü veriyoruz demiştik ve bugün 15 bin sayısına yaklaştı istihdam garantisi için aldığımız söz. Demirağ OSB’de emek var, geçmişin emeği var Sayın Cumhurbaşkanımıza ne kadar dua etsek az gelir. Sivas’ta işsiz kalmayacak, ne mutlu bize. Ben siyasetçi değilim, her türlü siyasi partiye açık bir odayız ama verilen sözler tutuluyorsa bizde gerekeni yaparız. Sivas’ın işsizliği bitiyorsa, 27 Aralık 2021 de alınan kararname ile bitiyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği söz ile bitiyor.” dedi.

Törende son olarak söz alan Sivas Valisi Salih Ayhan; “Şehrimizin geleceği ve istihdamı için inşallah bir tuğla daha koyacağız. Burada her temel atma töreni beni ayrı heyecanlandırıyor, geçmiş bir film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor ve daha hızlı adımlarla ileriye gitmemiz gerektiğini anlıyorum. TEZMAKSAN bizim için çok değerli, çok kıymetli, fabrika yapan bir fabrika burası. Hem ulusal hem uluslarası bir markanın gelip Sivas’a yatırım yapması bizim için çok kıymetli. Sivas birlik ve beraberliği ile örnek olmuştur. Biz Demirağ OSB için Sivas’ın Kızıl Elması dedik, burada hakedene, gerçekten emek verene destek olmak istiyoruz. Demirağ OSB 8 milyon metre kare bir alan ve yaklaşık olarak 50 firmaya tahsis etmiş olduğumuz alan ile 2 milyon metre kare alanı doldurmuş olduk. Şu an ise 16 firma ile görüşmelerimiz devam etmekte. Sivas’ta bürokrasi anlamında yapıcı bir dilin ve anlayışın olması yönünde çok güzel bir felsefe belirlendiğini söyleyebilirim. Bir çok kurumumuz burada herkes Sivas ve Sivas’ın geleceği için çalışıyor.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Sivasl İl Müftüsü Yusuf Akkuş’un dua etmesi ile beraber tüm il protokolü temel atma töreninin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra İl Protokolü ve davetli misafirler ilk temelin atılışını izledi.