MEHMET TIRPAN

DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 2022 Yılında desteklenme hakkı kazanan DAP Destekli projeler için imza töreni gerçekleştirildi. Vali Dr. Hasan Canpolat toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde Doğu Anadolu Projesi kapsamında ilimizde hibe almaya hak kazanan 8 proje için DAP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Vali Salih Ayhan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın hazırlanan protokolü imzaladı.

İmza töreninde konuşan Vali Salih Ayhan, 6 yılda DAP destekleri ile 52 projenin hayata geçirildiğini ve 56 milyonluk destek alındığını söyledi.

İlimizin tüm finans kaynaklarından en etkin bir biçimde faydalandığının altını çizen Ayhan, “Bu yıl için 8 projemiz DAP tarafından desteklenmeye hak kazandı. 8 Projeye 7,2 Milyon TL hibe alacağız. Özellikle ilçelerimiz için önemli bir finansman kaynağı olan bu programlara yönelik ilçelerimize DAP’ın temsilci konumunda olan ORAN Kalkınma Ajansımız aracılığı ile önemli teknik destek sağlıyoruz.” dedi.

Bu yıl 6 kurum tarafından 5 ayrı programda toplam 8 projenin hayata geçirileceğini ve aynı zamanda yeni projeler üretileceğini aktaran Vali Ayhan, “Tarımsal sulamadan hayvancılığa, yem bitkilerinden eğitim-kültür projelerine kadar farklı alanlarda uygulayacağımız tüm projelerimizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hayal kurmak, hayalleri projeye dönüştürmek aldığın kaynakla da projeleri hayata geçirmek kent açısından çok önemli. DAP’ın da 2016 yılından itibaren bize destekleri çok kıymetli. Güzelde bir iş birliğimiz var. Sivas’ta proje yapma ve proje üretme konusunda çok tecrübe ve maharetli bir il olduğunu söyleyebilirim. İnşallah bu kurumsal anlayış hep devam eder ve Sivas’ımız daha fazla DAP’tan faydalanır. Bazı ilçelerimizde bu desteği güzel kullanıyor.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.