MEHMET TIRPAN

Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, hasat döneminin başlaması ile birlikte çiftçilerin yüzlerinin gülmeye başladığını, bu yıl çiftçinin emeğinin karşılığını aldığını söyledi.

Son bir kaç yıldır yaşanan kuraklık, doğal afetler nedeni ile çiftçinin ektiği üründen mahsul alamadığını, mağdur olduğunu hatırlatan Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, bu yıl yağışların normal seyrinde devam etmesinin ardından çiftçinin ektiği üründen elde ettiği mahsulün oldukça sevindirici olduğunu aktardı.

Çiftçi yaz sezonunu çok güzel geçirdiğini belirterek mahsulde adeta bu sene rekora koştuğunun altını çizen Başkan Çetindağ, “Çiftçilerimiz mutlu olunca bizlerde mutlu oluyoruz. Son yıllarda çiftçimiz gerçekten mağdurdu ama bu yıl mahsulün iyi olmasından dolayı elde edilen gelirle çiftçi azda olsa rahat nefes alacak. En azından biriken borçlarının bir kısmını ödeme fırsatı bulacak. Çiftçilerimizin bankalara borçları halen devam ediyor. İnşallah önümüzdeki ekim döneminde devletimiz çiftçilere yeteri kadar destek verirde çiftçimiz tarlasını rahatlıkla ekebilir.” dedi.

Hasadın ardından çiftçilerin 10’uncu aydan itibaren kışa hazırlık yapmaya başlayacağını hatırlatan Başkan Çetindağ” Kış hazırlığının başladığı dönemde çiftçilerimize destek verileceğini ümit ediyoruz. Devletimizden bu konuda beklentimiz var. Malumunuz tohum, gübre ve mazot fiyatları çok yüksek. Yem fiyatları yine aynı şekilde. Girdi maliyetlerinin düşürülmesi konusunda çiftçilere destek verilirse çiftçimiz ekmedik arazi bırakmaz. Çiftçilerimizi desteklemek ve ekmeye teşvik etmek adına bizlerde temsilciler olarak siyasetçilere sorunlarımızı sürekli bildiriyoruz. Çiftçinin emeği çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğidir. Bu konuda ilgili devlet büyüklerimizin bizi anlayacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.