Sivas İl Özel İdaresi tarafından ilçe ve köylerde kullanılmak için alınması planlanan cenaze ve çöp toplama araçları maliyet yüzünden ertelendi. 10 milyon TL’yi bulan maliyet sebebiyle bu hizmeti geri plana iten İl Genel Meclisi, şimdi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan proje karşılığında temin edilmesini araştıracak.

İlçelere bağlı köylerde cenaze işlemleri ve çöp toplama hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alınması hakkındaki önerge görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Osman Budak, tarafından okunan raporda “Cenaze işlemleri ve çöp toplama hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alınması hususunda 2017 bütçesinin ilgili kalemlerine ödenek konulması talep edilmiş yapılan incelemede bir çok köyümüzde genç nüfus bulunmaması nedeniyle küçük kazıcılara da ihtiyaç olabileceği düşünülerek yapılan tahmini piyasa araştırmalarına göre bu 3 aracın ilçe başı maliyeti yaklaşık 600 bin lira olacağı ilimizin 17 ilçesi için 10 milyon 200 bin lira gibi bir maliyet oluşturacaktır. 20417 yılı İl Özel İdaresi bütçesinde böyle bir ödenek ayrılmasının mümkün görülmediği ama taleplerin de yerinde ve önemli olması nedeniyle proje hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe olarak alınmasının uygun olacağına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Rapor  sonrasında meclis üyelerine bilgi veren Budak “bu araçların alınması ile iş bitmiyor. Diyelim ki böyle araç aldık ilçelerimize. Bir de 68 personel lazım. Bununla ilgili de bütçeye ödenek koymamız şart. En az 3 milyon lira da personel giderlerine kaynak aktarmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında söz alan İl Genel Meclisi Üyesi Emin Ünlüer ise “Ben bu önergeyi 2016 yılında da gündeme getirmiştim. 2016’da da kaynak aktaramadık. Belki 17 ilçeye bu iş için toplam 13- 14 milyon lira ayırmamız gerekiyor ama en azından birkaç ilçede başlayalım. Bir ilçede 4-5 ilçeye hitap edecek şekilde başlansa iyi olur. Ben 2017 yılında başlanmasını çok arzu ediyorum.400 bin lira ayrılabilir bunun için” şeklinde konuştu.