Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş’de üst yönetim ayrılığı yaşandı. Türkiye’de Akdeniz, Boğaziçi, Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım şirketlerine sahip olan Cengiz, Kolin ve Limak holding yollarına ayrı devam etme kararı verdi. Sivas’ta faaliyet gösteren Çamlıbel Elektrik Cengiz ve Kolin Holding tarafından yönetilmeye devam edecek.

Limak Holding, elektrik dağıtımı amacıyla Cengiz Holding  ve Kolin İnşaat ile ortaklık kurmuş ve Türkiye’nin bir çok noktasında elektrik dağıtım şirketlerini işletmeye başlamıştı. Boğaziçi, Uludağ, Akdeniz ve Çamlıbel Elektrik dağıtım şirketlerinde birliktelik yürüten 3 holding, alınan kararla ikiye düşmüş oldu. Uludağ Dağıtım Limak Holding tarafından işletilmeye devam ederken Boğaziçi, Çamlıbel ve Akdeniz dağıtımlar ise Cengiz ve Kolin İnşaatın uhdesine geçti. Ortaklık yapısının değişmesiyle birlikte Çamlıbel Elektrik Dağıtım’da ortak sayısı 3’ten 2’ye düştü.

AKBOĞA AYRILIĞI DOĞRULADI

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa’da bu ayrılığı doğruladı. Akboğa gazetemize yaptığı açıklamada “Cengiz, Kolin ve Limak Holding olmak üzere ortaklaşa yürütülen 4 tane dağıtım şirketi vardı. Akdeniz, Çedaş, Uludağ ve Boğaziçi şirketleri birlikte yürütülüyordu. Uludağ’ın yönetim kurulu başkanlığını Limak holding adına Nihat bey yürütüyordu. Bu dağıtım şirketlerinde işleyiş kolay değil. Limak Holding’in bildiğimiz kadarıyla böyle bir tasarrufları oldu. Limak Holding Uludağ ile birlikte devam edecek. Cengiz, Kolin olarak da Akdeniz Dağıtım ve Çedaş olarak devam etme kararı verdi” dedi.

ABONELERİMİZ ETKİLENMEDİ

Yıl başında alınan ayrılık kararının ardından bankalarda gerçekleşen otomatik ödeme talimatlarının aksadığı iddialarına da cevap veren ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, “Biz elektriğin verilmesi, dağıtımı ve arızası tarafındayız. Bankalarla ilgili otomatik ödeme konusunda bir sıkıntı oluyorsa bu perakende şirketimiz tarafından kısa sürede çözülür. Şirket olarak ana görevimiz sorunlara anında müdahale etmek. Bildiğim kadarıyla bu sıkıntılarla ilgili kimsenin elektriği kesilmedi. Bankalarla bir sıkıntı olabilir çünkü güncellemeler yapıldı. Yılbaşı geçişinden dolayı bizim şirketlerimiz de bankalar da güncellemeler yapılıyor” şeklinde konuştu

HİZMET NUMARALARI DEVREDE

Sivaslıların işlerini ödeme noktaları ve bankalarda kolaylaştırmak adına yeni hizmet numaralarını devreye aldıklarını söyleyen Akboğa “Vatandaşlarımıza kolaylık olsun diye hizmet numarası konuldu. Bankalarda ki sisteme dönüş oldu. Hizmet numaralarıyla artık çalışmalar yapılacak. Tüketicilerimiz bu gibi süreçlerde mağdur olmadı” ifadelerini kullandı.