MEHMET TIRPAN

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantılarının ikinci oturumu gerçekleştirildi. İkinci oturumda ek gündem maddeleri, KÖYDES’TEN gelen 58 milyonluk ek bütçe ve bakanlıktan gelen 15 milyonluk paranın hizmete dönüştürülmesi konusu görüşüldü. Özel İdare Bütçesi'ne aktarılan ek kaynakların ardından yatırım ve projelerde herhangi bir sorunun yaşanmayacağı meclis üyelerine aktarıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Hakan Akkaş, “İçerisinde bulunduğumuz dönem finans yönetiminde çok dikkat edeceğimiz bir dönem. Maliyetler arttı mı evet arttı. Bizlerde bu doğrultuda hareket ederek ilimize KÖYDES kapmanında 2 kez verilen parayı ve ek kaynaklarımızı iyi kullanacağız. Gerekirse borçlanacağız, kırsala daha fazla hizmet etmeye devam edeceğiz. Bize bu bütçeden 25 kuruş dahi kalmasın.” dedi.

Kırsala yapılan yatırımların hız kesmeden devam edeceğini gelen ek bütçe ve ek KÖYDES ödeneği ile de artık önlerini gördüklerini aktaran Başkan Hakan Akkaş,  “Şu anda sezonun tam ortasındayız. İlçelerimizde, köylerimizde ve merkezde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. 2021 yılında yaptığımız 2022 yılı yatırım programımızdan sonra maliyet artışları ile karşı karşıya kaldık. Maliyet artışları ile alakalı İller Bankası payımızda yüzde 126 bir artış öngörüldü. KÖYDES’ten de 58 milyon TL ilave bir bütçe geldi. Paramızın tamamını kırsala harcayalım. Yetmedi mi olmayan para ile borçlanalım. Gerekiyorsa yine borçlanabiliriz. Gidebildiğimiz kadar en ucra köşelere gidelim. Kırsal’da yaşanan su, kanalizasyon, altyapı, yol, tarımsal sulama gibi alanlarda yaşanan sorunları çözmek adına adımlar atalım. Yapabildiğimiz kadar kırsala hizmet götürelim. Kentteki en ucraya dahi hizmet etmek adına bakanlıklarla da görüşmeler yapılıyor. Kısa süre önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile siyasetçilerimiz görüştüler. Bu görüşmenin ardından Sivas’a 15 milyon TL’lik ek kaynak verildi ve makine sözleri alındı. Bu konuda İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Kadir Algın’ın da önemli payı var. Toplam bütçemizi elimizden geldiği kadar kılcal damarlara kadar hizmet götürmek adına kullanalım.” ifadelerini kullandı.