HABER MERKEZİ

Sivas Ziraat Odası ile BG Grup Enerji Ticaret Sanayi A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol törenine Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ve yönetim kurulu üyeleri, BG Grup Enerji Genel Müdürü Okan Arpaşin ile Sivas Ziraat Odası Meclis Başkanı Cemil Gözen katıldı.

Protokol kapsamında Ziraat Odası’na üye çiftçilere güneş enerji sistemlerini edinme ve kurulumunu talep etmeleri halinde BG Grup Enerji Ticaret Sanayi A.Ş. tarafından liste fiyatı üzerinden yüzde 4 oranında indirim yapılacak.

Protokol imza töreninden önce konuşan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ; çiftçilere enerji maliyetlerini asgariye indirme noktasında güneş enerjisi santralinden (GES) faydalanmalarını istedi.

Çiftçilerin güneş enerji sistemlerinden faydalanmasını istediklerini dile getiren Başkan Çetindağ; “Son yıllarda enerjinin aşırı derecede pahalı olması, kullanımının büyük külfetler getirmesinden dolayı ülkemizde de güneş enerjisiyle ilgili büyük gelişmeler oldu. Bu gelişmelerden çiftçimizin faydalanabilmesi için BG Grup Enerji ile güneş enerjisi konusunda bir anlaşma yapmak istiyoruz. Biliyorsunuz çiftçimizin en büyük girdilerinden birisi enerji. Bunları en asgari düzeye indirmek istiyoruz. Çiftçimizin tarlada sulamasında elektrik maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı güneş enerjisinin tam zamanı diyoruz. Bundan dolayı çiftçilerimizin hem sulama hem ısıtma hem de aydınlatma ile ilgili güneş enerji sistemlerinden faydalanmalarını istiyoruz. Bunun öncülüğünü de Sivas Ziraat Odası olarak yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda BG Grup Enerji ile bir anlaşma yaparak tüm çiftçilerimize duyuracağız. Bizim çiftçimiz her şeyin en güzeline layık. Çiftçilerimizin ahırlarında, tarlalarında, aydınlatmada ve ısınmada çok önemli. Biliyorsunuz köyde kalmak çok kolay bir iş değil. Enerji girdilerini düşürebilmek için bu sistemden faydalanmak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda çiftçilerimiz inşallah geri dönüşlerini görecekler. “Biz de Ziraat Odası olarak elimizden geleni yapacağız. Ziraat Bankamız da Tarım ve Orman Bakanlığıyla yapılan anlaşmadan dolayı çiftçilerimize çok indirimli kredi kullandırılacak. Güneş enerjisinde kullanılacak kredilerde çok büyük indirimler yapılacak. Burada Ziraat Bankası da çiftçimize yardımcı olacak. Sıkıntı olduğu zaman da zaten Ziraat Odası olarak biz devreye girmiş olacağız. Protokolümüz tüm çiftçilerimize hayırlı olsun diyorum.” açıklamasını yaptı.

ÇİFTÇİLERİMİZİN İHTİYAÇ DUYDUĞU ENERJİYİ KOLAY ULAŞILABİLİR HALE GETİRTECEĞİZ

Çetindağ’ın ardından konuşan BG Grup Enerji Genel Müdürü Okan Arpaşin ise firmaları hakkında bilgi verdi.

BG Enerji olarak BG Grup İnşaat çatısı altında IBT ile işbirliği içerisinde bölgede önemli projelere imza attıklarını ve anahtar teslim GES projeleri yaptıklarını dile getiren Arpaşin; “Bu bağlamda Sivas Ziraat Odası Başkanımızla bir protokol yapacağız. Çevreye duyarlı ve sıfır maliyetli enerji üretiminin gerek ülkemiz gerek küresel anlamda ekolojik dengenin korunması ve insan yaşamındaki pozitif katkının farkındalığını artırmak için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Sayın Başkanımızın öncülünde çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu enerjiyi hem kırsal kesimde kolay ulaşılabilir hale getirteceğiz hem de ucuz ve birkaç yıldan sonra tamamen ücretsiz hale gelecek şekilde projeler yapacağız. Finansman noktasında da Ziraat Odası ile birlikte çalışacağız. Çiftçilerimize daha uygun maliyetli finansman sağlatacağız. Protokol; hepimize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

Konuşmaların ardından Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ile BG Grup Enerji Genel Müdürü Okan Arpaşin arasında protokol imzalandı.

BG GRUP İNŞAAT ve BG GRUP ENERJİ KİMDİR?

BG Grup İnşaat Sivas’ta kurulmuş yerel bir inşaat firması olup, 10 yıldır bölgede faaliyet göstermektedir. Bölgede endüstriyel inşaat alanında anahtar teslim projeleri hayata geçirmiş ve bugüne kadar yapmış olduğu konut ve fabrika inşaatları ile yaklaşık bir milyon metrekarelik yapıyı kullanıma kazandırmıştır. Ayrıca beton prefabrik imalatı alanında da Sivas Prefabrik A.Ş ile ortak iki fabrikada üretime devam eden BG Grup İnşaat Sivas’a da istihdam için gerekli tüm yatırımları yapmaya devam etmektedir.

BG Grup Enerji, IBT Solar ile çözüm ortaklığı yapan ve BG Grup inşaat çatısı altında Güneş Enerji Sistemlerinin tedariki ve montajını yürüten yerel enerji firmasıdır. Amacı yeşil ve maliyetsiz enerjiyi herkes açısından ulaşılabilir hale getirmek olan BG Grup Enerji , BG Grup İnşaat ile “yeşil ve çevre dostu fabrika” sloganı ile yola çıkarak bugüne kadar 20 den fazla büyük projeye imza atmıştır.