HANİFE KANAT

Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’nın Kurban Bayramı önce yeni fiyat tarifesi vermesi berber esnafını ve müşterileri karşı karşıya getiriyor. Vatandaşlar berber tarifelerindeki fiyatları fazla buluyor, berberler ise geçinebilmek için tarifelerin uygun olduğunu belirtiyor. Sivas’ta 20 senedir berberlik yapan Burak Karlı , yeni tarifeler ve vatandaşın talepleri ile ilgili yorumlarda bulundu.

İğneden ipliğe her nevi ürüne gelen zammın berber esnafınıda çok etkilediğini belirten Karlı; “20 yıldır bu sekötörün içerisindeyim ilk defa tarifelere bir yılda iki kere zam geldiğini gördüm. Bizde zam gelmesini istemeyiz fakat bizde geçimimizi sağlamak zorundayız. Pandemi döneminde esnaflar olarak çok zor zamanlar geçirdik. Pandemi bitti ama insanların alışkanlıkları değişti.” İfadelerini kullandı.

Eski bayram kalabalığının olmadığına değinen Karlı; “Önceden yoğunluğumuz bayramdan bir hafta önce başlardı ama şimdi müşterilerimiz azaldı ve bayram traşını son iki güne bırakmaya başladılar. Bayram vesilesiyle yoğunluk bekliyoruz ve istiyoruz. inşallah istediğimiz gibi olur.” açıklamasını yaptı.

“DAMAT TRAŞINDA ALDIĞIMIZI GERİ VERİYORUZ”

Vatandaşların damat traşı fiyatlarını pahalı bulduğunu söyleyen Karlı; “Müşterilerimiz damat traş fiyatlarını pahalı buluyor fakat çoğu yakın çevremizden arkadaşlarımız. Traş ettiğimiz damatlarımızın akşam düğününe gidiyoruz, aldığımız traş parasını takı olarak takıyoruz. Berberlik böyle bir meslek. Damat traşı olacak vatandaşların çoğu damat traşı yaptırdıklarını söylemiyorlar, normal traş olup normal traş parası veriyorlar.” dedi.

Eskiden berbelik mesleğinin daha çok tat verdiğini anlatan Karlı; “20 yıl önce bu mesleğe başladığımda meslek daha iyi durumdaydı. İnşallah eski günlere dönebiliriz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.