SEYİT ÖMER YILDIZ

Altın piyasasında geçtiğimiz hafta 520 TL civarında seyreden çeyrek altın bu hafta 555 TL ile rekor kırdı. Uzmanlar altının giderek değer kazanacağına dikkat çekerek yatırırımcıların ellerini çabuk tutmaları konusunda uyardı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunun Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği İkinci Başkanı Mustafa İrfanoğlu; “ Altın piyasasının şuanda çok karışık bir durumu var, Altın son yılların rekorunu elde etti diyebiliriz. Biz bunu şöyle değerlendiriyoruz Dünya karışık, Suriye’de resmen bir savaş var bu birinci etken, ikincisi ise Çin’de ticaret durmuş bir halde Corona virüsü var ve durumları belirsiz bu da piyasaları çok etkiliyor. Tabi Avrupa’da cereyan eden olaylarvar Almanya’da vatandaşlarımızı katlettiler geçtiğimiz gün. Dünya’da ki bu tür olaylar altının yükselmesine neden olan yumuşak zeminlerdir. Tabiki dolarda yükseliyor, Euro da ise fazla bir oynama şuanda yok”dedi.

Altın fiyatları hakkında da bilgiler veren İrfanoğlu şunları söyledi; “22 ayar bileziğin gram fiyatı 310 TL alışı ise 290 TL, çeyrek altın eski tarihli 545 TL yeni tarihli ise 555 TL, alışlarda ise 515 TL eski tarihli,yeni tarihli çeyrek altınları ise 525 TL’den alıyoruz”diyerek sözlerini sonlandırdı.