Sivas İl Özel İdaresi, 6 ilçede ekonomik ömrünü tamamlayan iş makinelerini değiştirmeye hazırlanıyor. 2017 yılı içerisinde yapılacak satın alma için 4 milyon TL civarında bir bütçe ayarlanması söz konusu. Eğer bütçe ayrılmazsa hizmetlerin aksamaması için borçlanma yolu da başka bir alternatif olacak.

İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporda mevcut iş makinelerinin ekonomik ömrünü tamamladığı, bakım masraflarının ise bir hayli fazla olduğu belirtildi. Raporda “İlçelerimizde bulunan 6 adet greyderin sık sık arıza yapması, tamir ve bakım konusunda sorun yaşaması, tamirde kaldıkları süre içerisinde iş kaybına uğraması ve idareye ekonomik anlamda yük getirmesi amacı ile yapılan inceleme de özellikle şanzımanlarda arıza meydana gelmekte olup                 100 bin TL gibi yüksek tamir ücretleri bulunmaktadır. Divriği, Gürün, Şarkışla, Hafik, Suşehri ilçesinde ki greyderler 2000 model, İmranlı ilçesinde ki Greyder ise 2010 modeldir.  5 tanesi 10 yaşını geçmiş ekonomik ömrünü doldurmuş, İmranlı ilçesinde ki greyder ise ekonomik ömrünü doldurmamıştır. Yapılan araştırma da teknik özellikleri uygun olan bir adet greyderin yaklaşık maliyeti 800 bin TL’dir” denildi.

YENİLERİNİN ALINMASI UYGUNDUR

Bakım masraflarının çokluğu sebebiyle yeni iş makinelerinin alınmasının daha uygun olacağının vurgulandığı raporda “Sonuç olarak komisyonumuzca ekonomik ömrünü tamamlayan Divriği, Gürün, Şarkışla,  Hafik, Suşehri ilçelerimizde ki greyderlerin yenilerinin alınarak bu ilçelere verilmesi, İmranlı ilçesinde ki greyder her ne kadar ekonomik ömrünü tamamlamasa da arıza vermeye başlamış, bunun da yenilenerek mevcut greyderin merkezde değerlendirilmesi uygun olacaktır. Silindir konusunda ise kiralama yönteminin daha ekonomik olacağı ortaya çıkmıştır. Yapılan bu değerlendirmeye göre ihtiyaçların 2017 yılı bütçesinden alınması veya borçlanma yoluna gidilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi