İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, kentteki çiftçilere 2021'de yaklaşık 300 milyon lira destek sağlandığını, 2022'de ise bu rakamın 500 milyon liraya çıkmasını beklediklerini söyledi.

Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Şehit Adem Koç İlkokulu bahçesinde kutlama programına katılan Yıldız, kentin coğrafi yapısıyla Türkiye'de tarım ve hayvancılıkta önde gelen iller arasında yer aldığını vurguladı.

Yıldız, tarımın ülke çapında çok önemli bir sektör olduğuna dikkati çekerek, "Tarım, milli güvenlik kadar önemli stratejik bir sektör. Bunu pandemi döneminde hep birlikte gördük. Dolayısıyla daha çok çalışıp, birim alandan daha fazla ürün elde etmemiz gerekiyor." dedi.

BAKANLIK DESTEĞİNİN 500 MİLYON LİRAYI BULMASI BEKLENİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığının destekleme ödemeleriyle çiftçinin yanında olmaya devam ettiğinin altını çizen Yıldız, şu bilgileri verdi: "Bakanlığımızın desteklemeleri çok önemli. Sivas'ta 2021 yılında yaklaşık 300 milyon lira destekleme ödemesi yapıldı. Bu yıl ise bu rakamın yaklaşık 500 milyon lirayı bulmasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra yerel kaynakları kullanarak İl Özel İdare, DAP ve ORAN Kalınma Ajansının destekleriyle yine maliyetleri azaltma noktasında elimizden geldiğince çalışmaya devam ediyoruz."

Yıldız, geçen yıl kuraklığa bağlı üretimde düşüş yaşandığını da hatırlatarak, şu an bölgede yağışların iyi olduğunu ve bu düşüşü telafi edeceklerini söyledi. (AA)