Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İftar vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0104 %0.26
42,0298 %-0.02
Ara
Sivas Memleket EĞİTİM TÜRKİYE’NİN EN ÇOK PARA KAZANDIRAN MESLEĞİNE İLGİ ARTIYOR

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK PARA KAZANDIRAN MESLEĞİNE İLGİ ARTIYOR

TÜİK’E GÖRE TÜRKİYE’NİN EN ÇOK KAZANDIRAN MESLEK GRUPLARI ARASINDA İLK 5 SIRADA YER ALAN UÇAK MÜHENDİSLİĞİ DALLARI, YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR. BU MESLEK GRUPLARINA ALANINDA YETİŞMİŞ İNSANLARIN İSTİHDAM EDİLMESİNİ SAĞLAMAK İSTEYEN SİVAS BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRENCİLERİNE NİTELİKLİ VE UYGULAMALI EĞİTİM VERİYOR.

TÜİK’e göre Türkiye’nin en çok kazandıran meslek grupları arasında ilk 5 sırada yer alan uçak mühendisliği dalları yoğun ilgi görüyor. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, bu alanda öğrencilerine nitelikli ve uygulamalı eğitim veriyor.AW025078_06

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’nin en çok para kazandıran meslek grupları arasında yer alan uçak mühendisliğine olan ilgi her geçen gün artıyor. TÜİK’in açıkladığı ilk 5 sırada pilotaj, uçak mühendisliği, matematik mühendisliği, havacılık elektrik elektroniği ve uçak bakım onarım bölümleri yer alıyor. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (SBTÜ) bulunan Uçak Mühendisliği Bölümü de yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de YKS ile en yüksek puanla öğrenci alan uçak mühendisliği bölümleri arasında 5’inci sırada yer alan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, kampüs içerisinde bulunan 5 ayrı laboratuvarı ile öğrencilere nitelikli eğitim sağlıyor.

“Geleceğin mühendisleri SBTÜ’de yetişecek”

Fakülte ile ilgili bilgiler veren SBTÜ Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Deniz Başdemir, “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 21 Haziran 2023 tarihinde yayınlanan 2022 yılı yükseköğretim istihdam göstergelerinde, lisans mezunlarında kayıtlı istihdam oranı 2022 yılında yüzde 71.7 olarak gerçekleşmiştir. Ortalama kazancın en yüksek olduğu bölümler ise pilotaj, uçak mühendisliği, matematik mühendisliği, havacılık elektrik elektroniği ve uçak bakım onarım bölümleri. Buradan da görünüyor ki uçak mühendisliği bölümümüz en yüksek kazancın olduğu 5 bölüm içerisindedir. Bu yıl Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında tavan puan sıralamasına göre 5’inci sırada yer aldı. Bu da bize gösteriyor ki geleceğin havacılık ve savunma sanayisinin başarılı mühendisleri, liderleri Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde yetişecek” dedi.

“SBTÜ olarak altyapıda iddialıyız”

Üniversitede bulunan fakülteler ile ilgili bilgiler veren Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise, “Fakültemizin içerisinde uçak mühendisliği ve uzay mühendisliği olmak üzere iki bölüm var. Uçak mühendisliğinin laboratuvarının kurulması için çalışmalar yaptık. Aerodinamik Laboratuvarı, Kontrol Laboratuvarı, İtki Laboratuvarı, Akışkanlar Mekaniği Laboratuvarı gibi eğitim alanları kurduk. Bu alanlar eğitim maksatlı kullanılan son model cihazlarla donatıldı. Örneğin rüzgâr tünelimiz var; burada aerodinamik testler yapıyor öğrencilerimiz. Jet motorumuz var; itki alanındaki derslerle alakalı pratik uygulamaları burada görebiliyorlar. Kontrol laboratuvarı var; uçuş dinamiği ve kontrolü anlamında çok ciddi bir alt yapı burada gerçekleştirilmiş oldu. Alt yapı olarak Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak oldukça iddialıyız. Bizim temel amacımız az öğrenciyle nitelikli eğitim vermek. Bu eğitimi verirken uygulamalı eğitime çok önem verdiğimizi tanıtımlarda anlatmıştık. Kurduğumuz laboratuvarlar ciddi alt yapıya sahip. Çok az üniversitede var olduğunu düşünüyoruz. Burada öğrencilere uygulamalı eğitim anlamında çok büyük fırsatlar sunuyoruz” ifadelerini kullandı.AW025078_04

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *