MEHMET TIRPAN

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 2022 Yükseköğretim Kurumları sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak öğrencilere seslenerek Cumhuriyet Üniversitesi’ni tercih etmelerinin öğrenciler ve aileler açısından oldukça faydalı olacağını söyledi.

1974 yılında kurulan ve bir çok başarıya imza atan Cumhuriyet Üniversitesi hakkında bilgiler vererek öğrencilerin en çok yaşadığı barınma, ulaşım, sosyal ve kültürel imkânlar hakkında da bilgiler veren Rektör Alim Yıldız, “1974 yılında Tıp Fakültesi ile eğitime başlayan üniversitemiz bünyesinde bugün 18 Fakülte, 4 Enstitü, 1 devlet konservatuvarı, 4 Yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokulu’nun yer aldığı 2 bini aşkın akademik personel, 3 bin 387 idari personeli ile 43 bin 253 öğrenciye hizmet veren bir eğitim yuvasıdır. Şehrimizde barınma ve ulaşım konusunda sorun yoktur. Güvenli şehrimize evlatlarını okumak için gönderecek olan ailelerimizde gönül rahatlığı ile öğrencilerini Sultanşehre eğitim almaları için gönül rahatlığı ile gönderebilirler.” dedi.

Öğrenci dostu bir üniversite olmak için çalışmalar sürdürmeye devam ettiklerini ve SCÜ’ni tercih edecek olan öğrencilerin kendilerine ailelerinden emanet olduğunun altını çizen Rektör Alim Yıldız, “Cumhuriyet Üniversitesini tercih edecek olan evlatlarımıza iyi bir eğitim vererek donanımlı insanlar olmalarını sağlıyoruz. Ülkemizin ve dünyanın geleceğine katkı sunmaları için gerekli bütün desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Türkiye’nin en kadim şehirleri arasında yer alan Sivas’ımızın tarihi ve doğal güzellikleri ile iç içe bir eğitim imkânı sağlıyoruz. Yerleşkemiz en güvenli yerleşkeler arasında yer alıyor. Ayrıca yeşil yerleşke düsturuyla başlattığımız çalışmalar neticesinde yerleşkemize çok sayıda ağaç diktik ve yeşil yerleşke sıralamasında da üst sıralardayız. Bizim için önemli olan öğrencilerimiz mezun olduklarında “İyi ki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi” mezunuyum demeleridir.” ifadelerini kullandı.

“EN HIZLI YÜKSELİŞ GÖSTEREN ÜNİVERSİTELERDEN BİRİ OLDUK”

Cumhuriyet Üniversitesi’nin 2021 ve 2022 yılı başarıları hakkında da bilgiler paylaşan Rektör Alim Yıldız, “TEKNOFEST 2021’e 4 kategoride 5 takımla katılmıştık. “Sağlıkta Yapay Zekâ” kategorisinde ikinci, “Su Altı” kategorisinde yedincilik elde etmiştik.  Dünyanın en prestijli üniversite ranking kuruluşlarından Times Higher Education (THE) Genç Üniversiteler Sıralaması’nda Üniversitemiz 401+ sıralamasında yer aldı. Türkiye’deki üniversitelerden sadece 40’ının yer aldığı sıralamada SCÜ, en hızlı yükseliş gösteren üniversitelerden biri oldu. Asya Üniversiteler Sıralamasında ise 501+ sırada yer aldı. Türkiye’deki üniversitelerden sadece 66’sının yer aldığı sıralamada SCÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında 23-53 sırada yer aldı. URAP) 2021-2022 Raporuna göre Üniversitemiz genel sıralamada 179 üniversite arasında 47’nci sıraya yükseldi. Nature Index’te ise 67’nci sıradan 23. sıraya yükseldi. Üniversitelerin genel, atıf sayısı, endüstri geliri, uluslararası nitelik, araştırma ve öğrenim kriterlerine göre değerlendirildiği sıralamada SCÜ 501+ sıralamasında yer alarak büyük bir başarı gösterdi. Türkiye’deki üniversitelerden sadece 66’sının yer aldığı sıralamada SCÜ, 23-53 sıra aralığında yer aldı. Öğrencilerimizin sadece eğitim, sosyal, kültürel alanda değil bilimsel alanda yaptıkları çalışmaları da destekliyoruz. TÜBİTAK 2209-A Programı Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021/2’nci dönem çağrı sonuçlarına göre Üniversitemiz tüm üniversiteler arası kabul edilen proje sayılarında 186 üniversite arasında ilk 20, proje kabul oranına göre ise 8. Sırada yer aldı. 86 başvurunun 57’si kabul edildi. Kabul edilen projelerden 11 tanesi ise ön lisans öğrencileri tarafından sunuldu. SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın üzerinde durduğu ve 2022 yılı hedefleri içerisinde sıraladığı Hukuk Fakültesine ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarına öğrenci alımı yapılan çalışmalar neticesinde olumlu sonuçlandı. 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde Hukuk Fakültesi 60, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ise 20 öğrenciyle eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak.” şeklinde konuştu.

81 ÜLKEDEN 2 BİN 700 ÖĞRENCİ SCÜ’DE EĞİTİM ALIYOR

Türkiye genelinde elde edilen başarıların yanı sıra 81 ülkeden Sivas’a gelen yabancı öğrencilere de eğitim verildiğinin altını çizen Rektör Alim Yıldız, “ Üniversitemizin “uluslararasılaşma” çalışmaları kapsamında yürüttüğü çalışmalar neticesinde şu an Üniversitemizde 81 ülkeden 2700 civarı öğrenci eğitim alıyor. Bu sayısı artırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. Yine yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerimizi ise Erasmus Plus + Programı ve Mevlana Değişim Programı ile çeşitli ülkelere staj ve eğitim amaçlı gönderilmektedir.” ifadelerine yer verdi.

“ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİNİN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEĞİ YERLEŞKEYE SAHİP”

Ulaşım, barınma, sosyal ve kültürel imkânlar hakkında da tercih yapacaklara duyurularda bulunan Rektör Alim Yıldız sözlerini, “Eski zamanlardan bu yana Anadolu’nun merkezi konumundaki şehrimize kara, hava ve demir yolu ile ulaşım çok rahat sağlanmaktadır. Barınma sorununun olmadığı bir üniversite olan Üniversitemizde yerleşke içerisinde ve şehir merkezinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yaklaşık 15 bin öğrencinin barınabileceği yurtlar bulunmaktadır. Üniversitemizde öğrencilerin eğitiminin yanı sıra kültürel ve sosyal etkinliklerde yer almalarını amaçlayan, ilgi alanlarına uygun etkinliklerde bulunmaları için doğa topluluklarından, sağlık kulüplerine kadar geniş bir yelpazede 100’ün üzerinde öğrenci kulüp ve topluluğu vardır. Aynı zamanda üniversitemiz, yeşil alanları, bisiklet yolları, kültür-sanat ve spor tesisleri, yemekhaneleri, kafeteryaları, bankaları, hastanesi, radyosu ile bir öğrencinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen bir yerleşke özelliğine de sahiptir. Yoğun geçen akademik dönem içerisinde renkli ve hareketli bir sosyal yaşam içinde öğrencilere imkânlar sunulmaktadır. Salonlarımızda ve kültür merkezlerimizde konser, tiyatro, sinema gösterimi gibi yapılan kültürel etkinliklerin yanı sıra sempozyum, konferans ve kongreler gibi çeşitli bilimsel etkinlikler de yapılmaktadır.” şeklinde sonlandırdı.