MEHMET TIRPAN

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, temel fakültelerinin bir tanesinin de Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi olduğunu söyledi.

Sivas’ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu ifade eden Mehmet Kul, “Tarım ve Ziraat alanında Üniversitemizin çiftçilerin önünü açacak çalışmalar yapması lazım. Tohumların ve yeni tarım bitkilerinin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapılacak. Sivas içerisinde yaygınlaştırılması gereken ve katma değeri daha yüksek ürünleri elde edilmesi konusunda çalışmalarımız var. Tarım Bilimleri Fakültemizde Sivas’ın tarım alanındaki ihtiyacını karşılayacak çalışmalar yapacağız” dedi.

Tarım Bilimleri Fakültesini açmak için oldukça fazla gayret gösterdiklerini aktaran Rektör Kul, “Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesinin bölümleri açıldı. YÖK’te en çok uğraştığım işlerden bir tanesi Tarım Bilimleri Fakültesi izni almak konusunda oldu. Neredeyse bütün yürütme kurulu üyelerini ziyaret ettim. En sonunda da YÖK Başkanını ziyaret ettim. Sivas’ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söyledim. Fakülteye öğretim üyesi alınması noktasında izinlerde kolaylık sağlamalarını istedim. Ziraat Fakülteleri tercih edilen bir fakülteler değil. Dolayısıyla fakültemize öğretim üyesi aldığımızda öğrenciler tercih etmezse buralarda boş kalırdı. O nedenle öğretim üyeleri çekimser kaldılar. Bu nedenle zor bir süreç yaşadık. Şimdi Tarım Bilimleri Fakültesi ile ilgili öğretim elemanı ilanına çıktık. Öğretim üyelerimizi aldık. Çalışmalarımıza başladık. Örnek çiftçilerimizle görüşerek çeşitli projeler hakkında görüş alışverişi yaptık. Tarım Kredi Kooperatifinin Genel Müdürü ile görüştük. Bize insanların tüketebileceği ne türlü ürünü üretirseniz üretin satışını biz üstleneceğiz dediler. Tarım Kredi Kooperatiflerine sözleşmelerle gideceğiz. Bizlere arazi tahsislerinde de yardımcı olacaklar. Yeni ve verimi daha yüksek ürünlerin çalışmaları yapılacak” şeklinde konuştu.