MEHMET TIRPAN

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Sivas Şube Başkanı Birol Duman, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl tüm kadroları için görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı açması gerektiğini belirtti.

Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavlarının açılmasının bir faninin keyfine bırakılmaması gerektiğini açıklayan Başkan Duman “Görevde yükselme sınavı her 2 yılda bir merkezi olarak yapılmalıdır. MEB görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması ile ilgili sorunların başında gelen belirsizlik durumunun sona ermesi gerekir. TEÇ-SEN olarak yıllardır ifade ettiğimiz sınav tarihlerinin önceden belirli olması ve her kadro için 2 yılda bir tüm bakanlıklarda eş zamanlı olarak merkezi yapılması ile ilgili talebimiz, hak ve adalet ısrarımız devam etmektedir.” dedi.

Atama ve görevde yükselme ile ilgili sendikalarının talepleri hakkında da bilgiler veren Başkan Duman, “Sendikamızca açılan Danıştay İDDK'nın 2014/641 Kararında “Sınavsız MEB İlçe Müdürü atamalarının tamamının iptal edilmesi” ile ilgili kararın uygulanması ve sınavsız ataması yapılan tüm ilçe müdürlerinin atamasının iptal edilmesi ve 2022 meb ilçe müdürü sınav açılmasını talep ediyoruz. Bu alanda bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı hiç sınav açmamıştır. MEB İlçe Müdürü sınavına sadece daha önce sınavla atanmış şube müdürü, şef, okul müdürü, ve müdür yardımcısı kadrosun atanmış olan adayların alınması ve bu kadrolar arasında en fazla puandan başlamak suretiyle ilan edilen kadro kadar adayın atama işlemlerinin merkezi olarak yapılması ve Boş kalan kadrolar için ek atama işlemlerinin en az 30 gün içinde tamamlanması istiyoruz. Yine Milli Eğitim Bakanlığınca Saymanlık Sınavı en son 2007 yılında yapılmıştır. 15 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı saymanlık sınavı açmamaktadır. Bu kadrolara yapılan tüm sınavsız atamaların iptal edilerek boş kadroların tamamının ilana edilip saymanlık sınavı açılmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığınca Şube Müdürlüğü, Memurluk ve Şeflik sınavları da en son 2018 yılında yapılmıştır. 4 yıldır sınav açılmamaktadır. Şube Müdürlüğü kadrolarına sınavsız yapılan tüm atamalar iptal edilerek, şube müdürlüğü sınavı açılmasını talep ediyoruz. Bu sınavda da derece ve kademe kısıtlamasına da ayrıca son verilmelidir. Kariyer ve liyakat ilkesini ülkemizin geneline yaymak ve adalet duygusunu perçinlemek için sınavsız atamalara son verilmeli ve sınavsız atanan tüm kadroları asıl hak sahiplerine vermek için iptal etmeliyiz.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.