Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde eğitim alanında yaptığı ikili eğitimi kaldırıyoruz açıklaması okul servisleri konusunda ki sıkıntıyı da gün yüzüne çıkardı. Servis ücretlerinin artmasına sebep olacak uygulamalar veli ile servisçileri karşı karşıya getirecek.

Konu hakkında açıklama yapan Tümer Tur yetkilisi Korkuthan Tümer, ikili eğitimden vazgeçmenin vatandaşa yansıyacağını söyledi. Servis fiyatlarının yükseleceğini söyleyen Korkuthan Tümer, “Sivas’ta servisçiler 90-100 TL arasında öğrenci taşıyordu. Bu uygulama ile çıkış saatlerinde yoğunluk yaşanacak. Bu da vatandaşa ek yük olacak” dedi.

MADDİ YANSIMALAR OLACAK

Sivas’ta büyük şehirlere oranla daha uygun fiyatlara öğrenci servisi hizmetlerinin verildiğini söyleyen Tümer, “İstanbul Ankara gibi büyükşehirlerde servis fiyatları 250 TL ve üzerinde fiyatlara yapılıyor. Sivas ise küçük şehir olduğundan ve sürümden kazandığından 90-100 TL gibi fiyatlara taşıma yapılıyordu. Çünkü birden fazla okulda servis yapılıyor ve sürümden kazanılıyordu. Hal böyle olunca sayı günlük 4 servis yerine 2 servise düşecek. Bu durum fiyatların artmasına sebep olacak. Veliden talep edilen ücret 80-90 TL iken, fiyatlar 150 TL’ye kadar yükselebilir. Servisçiler olarak henüz kendi aramızda bir görüşme yapmadık. Yetkililere bu durumu ileteceğiz. İnşallah bu konuda bir çözüm bulunur yoksa bu durum direkt olarak vatandaşlar ile servisçileri karşı karşıya getirecek. İlerleyen zamanlarda yapacağımız bir takım görüşmeler olacak. Bu görüşmeler sonucunda ne yapılacağına karar verilecek” ifadelerini kullandı. 

Servislerin Sivas’ta ki uygulamalarında sürümden kazandığını söyleyen Tümer, “İkili eğitimin bitmesi demek servis sayılarının azalması demektir. Bu da maliyetlere yansıyacağından vatandaşlar da mağduriyetler ortaya çıkacak. Şehrimiz ekonomik anlamda memur ve asgari ücretlilerin yoğun yaşadığı şehirlerden birisi. Maddi anlamda ek külfetlerin ortaya çıkması vatandaşı zorlayacaktır” dedi.

GÜVENLİK SORUNLARI OLUŞABİLİR

Öğrencilerin aynı anda okullardan çıkmasının güvenlik sorunlarını da beraberinde getirebileceğini ifade eden Tümer, “Polis ekipleri çıkış saatlerinde okul önlerinde kontrollerini yapıyordu. Şimdi ise aynı anda binlerce öğrenci okuldan çıkacak. Bu durumda ekip sayılarının da artması bekleniyor. Emniyetin tedbirleri daha da sıkılaşacak fakat yoğunluktan dolayı bazı sorunlar gün yüzüne çıkabilir. En büyük sorun trafikte yaşanacak. Zaten şehrimizde belli saatlerde trafik sorunları yaşanıyordu. Bu durum biraz daha katlanarak artacak” şeklinde konuştu.