MEHMET TIRPAN

Şehit Erkan Sakal ilköğretim Okulu'nda karne alan öğrencilere okula ismi verilen şehidin annesi Döndü Sakal ve eşi Songül Sakal pamuk şekeri ikram etti. Tatile pamuk şekerli başlayan çocuklar desteklerinden dolayı şehit ailesine taşekkür etti.

Geçtiğimiz günlerde okulda gerçekleştirilen etkinlik hakkında düşüncelerini paylaşan Şehit Annesi Döndü Sakal, “Benim oğlum çocukları çok severdi. Okumayı çok severdi. Vatanını çok severdi. Vatanı için şehit oldu. Ama bu okulda onun adının verildiği okulda binlerce Erkanlar yetişecek onların mutluluklarına ortak olmak onları her anlamda desteklemek için oğlum Erkan adına çocuklarımızla bu mutlu günü paylaşmak istedim. Bundan sonraki süreçte de oğlumun adının yaşatıldığı bu okulda hep olacağım. Çocuklarımıza başarılar diliyorum." dedi.

Şehit eşi Songül Sakal ise duygularını, “Ben Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erkan Sakal’ın eşi Songül Sakal. Erkan, çocukları mutlu gördüğünde ‘Songül şunların mutluluğuna bak’ deyip en az onlar kadar o da mutlu olurdu. Ben de karne gününde eşimin bu sözlerini hatırlayıp onları mutlu görmek, eşimi de mutlu etmek istedim. Eşimin adının verildiği bu okulda bu etkinliği yapmak benim için çok daha anlamlı oldu. Bu konuda benden yardımını esirgemeyen okul idaresine, ailelere ve hocalarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde dile getirdi.

Okul Müdürü Kadir Keskin ise, “Şehit Erkan Sakal’ın vefakar eşi ve annesine bu anlamlı ve bi o kadar da kıymetli davranışları için teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olarak tam bir vefa örneği sergileyen eşi Songül Sakal öğretmenimize şehidimizin kıymetli annelerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından çocuklara pamuk şekeri ikram edildi.