Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0671 %0.05
41,2679 %0.14
Ara
Sivas Haber
Sivas Memleket EĞİTİM SBTÜ, Havacılık Eğitiminde Teknolojiyi Zirveye Taşıyor

SBTÜ, Havacılık Eğitiminde Teknolojiyi Zirveye Taşıyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, havacılık ve savunma sanayisinde kullanılacak hava araçlarının tasarımına yönelik mühendislik eğitimine öncülük ediyor.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, havacılık ve savunma sanayisinde kullanılacak hava araçlarının tasarımına yönelik mühendislik eğitimine öncülük ediyor. Üniversite, bu alandaki öğrencilerini, bilimsel ve teknolojik altyapısıyla donatılmış laboratuvarlarda eğitiyor. Özellikle üniversitenin bünyesinde yer alan 'Ses Altı Rüzgar Tüneli' dikkat çekiyor. Bu tünel, havacılık ve uzay mühendisliği öğrencilerine teorik bilgilerini pratikle pekiştirme imkanı sunuyor.

Havacılık Modelleri Test Ediliyor

Rüzgar tünelinde, bilgisayar ortamında yapılan tasarımlar, modelleme ve veri oluşturma sürecinin ardından, çeşitli hava araçları, kanatlar, roket ve füze modelleri gerçekçi testlere tabi tutuluyor. Saniyede 30 metre hızla yapay rüzgar oluşturulan tünel, öğrencilerin aerodinamik analizler yaparak, hava araçlarının performansını ölçmelerini sağlıyor. Bu testlerle, aerodinamik yük, basınç ve moment gibi parametreler ölçülerek, bilgisayar ortamında elde edilen verilerle karşılaştırılıyor.

Uygulamalı Eğitim ve Bilgi Birikimi

SBTÜ Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yunus Çelik, Ses Altı Rüzgar Tüneli'nin öğrenciler için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz, teorik bilgilerini uygulamalı olarak pekiştiriyorlar. Kanat profillerinin aerodinamik analizlerini yapıyor ve deneysel testlerle bu analizleri doğruluyorlar. Bu eğitim, onları savunma sanayiinde görev alabilecek yetkin mühendisler olarak yetiştirmemizi sağlıyor" dedi.

Verimli Uçuşlar İçin Olumlu Etkiler

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Aerodinamik ve İtki Laboratuvarı Sorumlusu Araştırma Görevlisi Burhan Necati Kızıloğlu ise rüzgar tünelinin, daha verimli uçuşlar gerçekleştirilmesine büyük katkı sağladığını vurguladı. Kızıloğlu, "Modelleme ve bilgisayar destekli analizlerin ardından yapılan testlerle, hava araçlarının menzili artırılıyor, yakıt tüketimi azaltılıyor. Bu, hem hava araçlarının verimliliğini artırıyor hem de havacılık endüstrisine büyük katkı sağlıyor" diye konuştu.

Geleceğin Havacılık Tasarımları İçin Adım Atılıyor

SBTÜ, öğrencilerine sadece teorik bilgiler değil, aynı zamanda endüstriyel alanda başarılı olabilmeleri için gerekli pratik deneyimleri de kazandırıyor. Üniversite, havacılık ve savunma sanayiinde kullanılacak uçak, helikopter, füze ve roket gibi hava araçlarının tasarımına yönelik eğitim faaliyetleriyle sektöre donanımlı mühendisler kazandırmaya devam ediyor.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *