HANİFE KANAT

Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrencileri’nin yemin töreni gerçekleştirildi. Geleceğin polis adayları kep atarak mezun oldular.

Toplam 427 öğrencinin mezun olduğu yemin törenine; Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, Polis Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Yırtar, il protokol üyeleri katıldı.

Törende polis adaylarına seslenen Vali Yılmaz Şimşek; “Bugün sizler çok şerefli bir mesleğe, devletimizin adeta vitrini olan çok önemli bir kuruma ilk adımlarınızı atıyorsunuz. Bu bilinçle ve emniyet teşkilatımızın köklü kurumsal kültürü doğrultusunda gerekli eğitimlerinizi aldınız ve polis olmaya hak kazandınız. Aldığınız eğitimler doğrultusunda ve bugün burada yapacağınız yemine sadık kalarak, kutsal mesleğinizin vatan sevgisi, merhamet, adalet ve kötülükle mücadele olduğunu asla unutmayacağınıza, meslek hayatınız boyunca toplum menfaatini şahsi menfaatlerinizin üzerinde tutup, görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza yürekten inanıyorum.” açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından okulu birincilikle bitiren Harun Başar yaş kütüğüne plaket çaktı. İl protokolü mezun olup okulu derece ile bitiren öğrencilere hediye verdi. Tören mezun olan öğrencilerin yemin etmesi ve kep atması ile bitti.