MEHMET TIRPAN

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Çevre Dostu Bin Okul Projesi’ kapsamında Sivas merkezde proje kapsamına dahil edilen ve tek okul olan Cahit Zarifoğlu İlkokulu personeli ve öğrencileri atıkları kullanarak kütüphane yaptılar. Çocuklara doğa ve çevre bilincini aşılayan öğretmenler yardımıyla sıfır atıklarla oluşturulan kütüphanenin içerisine de yaklaşık bin 500 kitap yerleştirildi.

DOĞAYA FİDAN DİKTİLER

Yine proje kapsamında Kardeşler mevkiine ve okul bahçesine fidan diken öğrenciler doğaya da katkıda bulunmayı ihmal etmediler. Okul Müdürü Recep Yılmaz ve öğretmenleri ile birlikte diktikleri çam fidanlarına can suyu veren öğrenciler büyüklerine doğaya saygılı olunması noktasında da önemli mesajlar verdiler. Gelecek nesillere daha yeşil ve temiz bir dünya bırakmak amacı ile yetişkinlere çağrıda da bulunan öğrenciler, fidan dikimlerini sürdüreceklerini vurguladılar.

İHTİYACI OLAN GELİP BU OKULDAN GİYİNİYOR

Kentte eşi benzeri olmayan bir uygulamaya da imza atan Cahit Zarifoğlu İlkokulu öğrencileri ve personeli başlattıkları, ‘Bende İki Tane Var Birini Sen Kullan Kampanyası’ kapsamında giysi ve ayakkabı ihtiyacı olan insanlara da destek verdi. Öğretmenleri ve ebeveynleri öncülüğünde topladıkları kullanılacak derecede olan giysi ve ayakkabıları okullarında oluşturdukları alan içerisinde ihtiyaç sahiplerinin kullanmasına yardımcı oldular. İhtiyacı olan mahalle sakinleri ise ayakkabı ve giysi ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabildi.

SINIFLARDAKİ ÇÖP KOVALARI KALDIRILDI

Öğrencilerin daha bilinçli tüketim yapması amacı ile sınıflardaki çöp kutuları da kaldırıldı. Çöplerin geri dönüşüme kazandırılması için okulda belirlenen alana koyulan kutular sayesinde çöpler ayrıştırılmaya başladı. Ayrıştırılan çöpler yeniden işlenerek hayatımıza kazandırılıyor. Bu sayede hem çevre hem de doğaya zarar verilmiyor.

ÖĞRENCİ VELİLERİNE DE SEMİNER VERİLDİ

Doğa ve çevre bilincini sadece öğrencilere değil ailelere de aşılamak adına zaman zaman seminerler veriliyor. Okulda öğretmenlerin destekleri ile verilen seminerlerde ailelere çevre bilinci aşılanmaya çalışılıyor. Öğrencilerinde evlerinde göstermiş oldukları gayret neticesinde yetişkinlerde artık daha duyarlı olmaya başladı.