Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İftar vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9979 %-0.05
41,1222 %-0.25
Ara
reklam
Sivas Memleket EĞİTİM Özel Öğrencilerle Bir Araya Geldiler

Özel Öğrencilerle Bir Araya Geldiler

Aksaray’da farkındalık çalışması çerçevesinde özel eğitim okulundaki özel öğrencilerle bir araya gelen lise öğrencileri, unutulmaz bir gün geçirdi. Özel öğrencilerle oda süpürüp bulaşık yıkayan öğrenciler, çeşitli oyunlar oynayarak eğlendi.

Aksaray’da farkındalık oluşturmak ve özel çocuklarla bir araya gelmek için çalışma yapan Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi UNESCO Kulübü öğrencilerinin kendi okullarında sunumunu yaptığı proje, okuldaki diğer öğrencilere de örnek oldu. Kısa sürede okulda büyük ilgi toplayan proje, okul idaresi ve öğretmenler tarafından da desteklendi. 10. sınıflardan bir grup öğrenci, bir günü Aksaray’da eğitim veren Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda geçirmek için teklif sundu. Teklifin kabul edilmesiyle birlikte özel çocuklarla aynı ortamı paylaşmak ve farkındalık çalışması yapmak isteyen 40 öğrenci, özel eğitim sınıflarında down sendromlular, otizmliler ve bedensel engelliler sınıflarının yanı sıra okul içerisindeki uygulama evini ziyaret etti. Özel çocuklarla derslere girerek onlara oyuncak hediye eden lise öğrencileri, teneffüs zili çalana kadar özel çocukların eğitimleri ile yakından ilgilendi.

Yapılan farkındalık çalışmasını anlatan Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Canan Firdevs Demir, “Aksaray Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi öğrencileri, UNESCO Kulübü öğrencileri ve diğer öğrencilerle birleşerek özel öğrencilerimizle bir araya gelmek istedik. Bu yüzden de küçük hediyeler alarak bizim fen lisesi öğrencilerimize farkındalık eğitimi ve onlarla birlikte olma havası oluşturmak için beraberce geldik. Onlarla birlikte bir ders saati etkinliği yaptık. Küçük hediyelerimizi de sunduk. Çocuklarla birlikte resim yapıldı, küçük aktiviteler yapıldı. Evde yapılan işler öğretiliyormuş buradaki çocuklara. Bizim çocuklarla birlikte ev süpürdüler, bulaşık yıkadılar. Yatak nasıl düzeltilir, bunları birlikte yaptılar. Oyunlar oynadılar ve bu şekilde çocuklarla zaman geçirdiler” dedi.

10. sınıf öğrencisi Şevval Ela Çelik, “Buraya gelme amacımız aslında farkındalık oluşturmaktı. Özel çocuklara hediyeler getirdik. Onlarla beraber oyunlar oynadık. Amacımız daha çok onların nasıl şartlarda eğitim gördüğünü öğrenmekti. Bizim için de gerçekten çok farkındalık oluşturan bir eğitimdi. Onlarla oyunlar oynadık. Amaç aslında mutlu olmalarını sağlamaktı. Bence de çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarla beraber oyun oynadık, balon şişirdik. Çocuklar gerçekten zekiler, çokta tatlılar. Benim yüreğime dokunduğunu düşünüyorum. Çocuk her yaşta çocuk, ister özel çocuk olsun, ister farklı çocuk olsun. Ben çok sevdim” diye konuştu.

Nurettin Berkay Kaşlı adlı öğrenci ise, “Özel arkadaşlarımıza beraberimizde getirdiğimiz hediyeleri vererek onları mutlu etmeyi amaçladık. Onların dersine katılım sağlamayı amaçladık. Birlikte yazı yazma etkinlikleri yaptık. Balon şişirme etkinlikleri yaptık. Onların durumlarını daha iyi anlayabilmek için çalışmalar yaptık. Farkındalık etkinliğinin gelişimimize katkısı olduğunu düşünüyorum. Yani burada empati duygumuzu da geliştirdik. Onlarla birlikte yalnızca eğitim ortamında değil günlük hayatta engelleri nasıl ortadan kaldıracağımız hakkında bilgi sahibi olduk. Engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptık” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *