MEHMET TIRPAN

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, bu yıl Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilerin nitelikli ve donanımlı mühendisler olarak yetişip mezun olması için tüm hazırlıkları yaptıklarını, akademik kadrolarının hazır olduğunu söyledi.

Bu yıl ilk kez Uçak Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bitki Koruma bölümlerine ortalama 30’ar  lisans öğrencisi alımı yapılmasının planlandığını ve İngilizce eğitim verecek olan SBTÜ’nün iş arayan değil iş çevrelerince aranan  niteliklere sahip mezunlar olması için çaba göstereceklerini aktaran Rektör Kul, “Bölümlerimize alacağımız lisans öğrencisi sayısı sınırlı olacak. Çünkü, her bir öğrencimizle yakından ilgilenmek, onların bireysel gelişimlerini bire bir takip edip nitelikli ve donanımlı mühendisler olarak mezun olmalarını çok fazla önemsiyoruz. Öğrencilerimizi dört dörtlük yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

Sivas’ta ilçeler dahil tüm liselerde, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik “Üniversite Tanıtım ve Mesleki Rehberlik Programları” düzenlediklerini aktaran Rektör Kul, “Üniversitemizi il içinde ve dışında tanıtıyoruz. Farklı illerdeki fuarlara katılarak öğrencilerin neden Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni tercih etmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Nitelikli öğrencilerin nitelikli bir üniversite eğitimi için Üniversitemizi tercih etmesini sağlamak amacıyla yüz yüze ve dijital platformlarda birçok çalışma yürütüyoruz. İlk kez lisans öğrencilerimizi almaya başlayacağımız bu dönemde özellikle gençlerimizi Üniversitemize davet ediyoruz. Ülkemizin en önemli varlıklarından birisi de genç nüfusumuzdur. Bilim, teknoloji, uzay, havacılık, savunma sanayi gibi alanlarda büyük bir hamle içerisinde olan Ülkemizin, bu alanlarda yetişmiş genç ve dinamik mühendislere ihtiyacı var. Sağlık sektöründe elde edilebilecek kazancın daha fazlasını mühendislik alanlarında da kazanmak mümkün. Her iş kıymetlidir, kutsaldır ama kapasiteli ve mühendislik yeteneklerine sahip gençlerimizin TUSAŞ, TAİ, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN gibi Ülkemizin göz bebeği firmalarında veya girişimcilik ruhuyla kendi kuracakları şirketlerde yüksek teknoloji üreten işlerde çalışmaları hem kendilerine hem de Ülkemize önemli kazanımlar sağlayacaktır. Üniversite sınavlarına girecek tüm öğrencilerimizin bölüm ve dolayısıyla meslek seçimi yaparken, dünyadaki sektörel gelişmeleri ve özellikle geleceğin mesleklerini incelemelerini öneriyorum.” ifadelerini kullandı.