HABER MERKEZİ

            Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, akademik personel ve lisansüstü öğrenciler savunma sanayii saha ziyaretleri kapsamında ROKETSAN’ı ziyaret etti.

Ziyarette Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Roketsan yönetimi ve uzman personeline yeni açılan üniversite hakkında bilgiler verdi.

Nitelikli elamanlar yetiştireceklerini aktaran Rektör Kul, “Savunma Sanayii alanında ihtisaslaşmak ve alanın ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda ROKETSAN bünyesinde çalışan uzman akademisyenlerin üniversitemizde açılan Savunma Teknolojileri alanı Yüksek Lisans ve Doktora programında ders vermeleri için görüşmelerde bulunduk. Üniversitemizi ve Savunma Sanayii kuruluşlarını ortak bir noktada buluşturmak amacıyla işbirliği protokolleri imzalıyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin daha nitelikli eğitim alması için gerekli altyapıyı kuruyoruz” ifadelerine yer verdi.

Savunma Sanayii alanında Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne ihtiyaç olduğunu ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Göçmez ise: “ROKETSAN, Türkiye’nin roket ve füze ihtiyacını karşılamak amacıyla 1988 yılında kuruldu. Öncelikli hedefimiz roket ve füze sistemlerimiz ile ülke savunmasına hizmet etmek. Deniz altı, hava ve uzayda kullanılabilecek roket ve füze sistemlerinde lider kuruluş olmak için yaklaşık bin ikiyüz AR-GE çalışanımızla projeler geliştiriyoruz” dedi.