MEHMET TIRPAN

İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, mesleki eğitim konusunda ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler vererek, kentte Mesleki Eğitim Zirvesi yaptıklarını ve bir çok oda ve istihdam sağlayan işverenle görüşerek kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında girişimde bulunduklarını söyledi.

6 ay boyunca çalışma yaparak Ticaret Sanayi Odası, Meslek Odaları, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yetkililer, meslek liseleri, İşverenler ve iş adamları ile birlikte görüşmeler yaparak 8 tema belirlediklerinin altını çizen Aslan, “Sivas’taki sanayinin ihtiyacı ne? İşveren nasıl bir eleman arıyor? Hangi sektör dalları var? İstihdam hangi sektöre kayıyor? Bizim okullarımız bu alanlarla ne kadar örtüşüyor ve ders veriliyor diye araştırdık. Sektörün ihtiyacına baktık bizim mezun ettiğimiz öğrenciye baktık. Zirveyle birlikte mesleki eğitimin emarını çektik.” dedi.

Zirvenin ardından okul müdürleri, meslek grupları ve alt birimlerin 3 ay daha çalışma yaparak 17 sayfalık bildirge hazırladıklarını da sözlerine ekleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, “Hazırlanan bildirgede sorunlar, çözüm önerileri ve günümüzdeki mesleklere yer verdik. Mesela kentte istihdam tekstile doğru kayıyor. Yaptığımız çalışmaların ardından hangi meslek liselerinde hangi alan dallarının açılacağına tespit ettik. Şu anda elimizde Sivas’ta hangi iş sektörünün hangi elemana ihtiyacı var biliyoruz. Kalifiye eleman yetiştirmek zorundayız. Halk Eğitim, İşkur ve Meslek Liselerimizde kentteki sektörlerle ilişkisi olan alan dalları açmaya başladık.” ifadelerine yer verdi.

Yaptıkları zirvenin ardından önümüzdeki süreçte tarım ve gıdanın ön plana çıkacağını ve bu konuda Suşehri’ndeki Tarım Meslek Lisesi’nin daha ön plana çıkacağını sözlerine ekleyen Aslan, “Gelecekte çevre, su ve iklim değişikliği noktasında sıkıntı yaşanacak. Tarım ve gıda önümüzdeki süreçte çok önemli hale gelecek diye düşünüyorum. Bu sebeple geleceğin mesleklerinden biri de tarım olacak. Tarım yapan ve Meslek Liselerinde yetişen insanlar önemli olacak.” şeklinde sözlerini sonlandırdı.