SEYİT ÖMER YILDIZ

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen eğitim tesislerinin toplu açılış töreni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Törende konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan; “Şu an içerisinde bulunduğumuz Meslek Lisemiz, Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki konumu ile ülkemiz genelinde örnek modellerden biri. Özellikle salgın döneminde tüm dünyaya örnek olan meslek liselerimizin üretim kabiliyetlerini desteklerken sektör ile iş birliklerini de güçlendiriyoruz. 10 Meslek Liselerimizin cazibelerini desteklemek adına Sivas Hizmet Vakfımız tarafından yürütülen “Sivaslılar Evlatlarına Sahip Çıkıyor” kampanyası ile 3 Meslek Lisemizden 300 öğrencimize burs veriyoruz” dedi.

ÜLKEMİZE VE ŞEHRİMİZE HAYIRLAR GETİRSİN

Sivas olarak 2023 Vizyonunda belirlenen her hedefe yönelik geliştirdiğimiz projeler, attığımız adımlarla Cumhuriyetin kurulduğu bu şehirde Cumhuriyetin 100. Yılına emin adımlarla ilerliyor, 2053 hedeflerimizi inşa ediyor ve 2071’i tahayyül ediyoruz diyen Vali Ayhan; “Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz tüm tesislerimizin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere sizlere, İsmet Yılmaz Bakanımıza, tüm milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMİN KATMA DEĞERİNİ YÜKSELTMEYİ HEDEFLİYORUZ

Eğitime daha fazla değer katmak ve böylece eğitimin oluşturacağı katma değeri yükseltmeyi hedefliyoruz diyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; “Burada açılışını yaptığımız eğitim yatırımları çocuklarımızın yaradılışta kendine bahşedilen potansiyeli çok daha ileri safhalara taşıyabilmek için ortamlar hazırlamayı hedef ediniyor ve atölyelerden burada gördüğünüz birçok binadaki büyük atölyelerden tasarım beceri ile ilgili odalara kadar hepsini ama hepsini hayata geçiriyoruz. Öğretmen için de çok daha verimli çalışma ortamları hazırlamak maksadıyla da yeni nesil öğretmen odaları inşa ediyoruz. Ve bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bundan dünyanın gittiği yere baktığımızda aslında ilimin merkeze alındığı ahlak terakkisine dayalı bir anlayışın giderek daha hakim olması gerekiyor” dedi.

MESLEKİ EĞİTİM KURUMLARI TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN CAN DAMARIDIR

Robotik kodlama gibi, otomasyon gibi, siber uzay gibi çok yeni kavramların artık eğitimin sıradan bir meselesi haline gelmesinin söz konusu olduğu bir dönemi yaşıyoruz diyen Bakan Selçuk; “Ve bu dönemde çocuklarımıza seçenekler sunmak istiyoruz. Burada mesleki eğitimle ilgili olarak ta 2002 yıllardan beri 200’li yılların başında yapılı gelen mesleki eğitim yatırımlarının artık doruklara çıktığı bir noktadayız ve salgın dönemi de gösterdi ki mesleki eğitim kurumları Türk eğitim sisteminin can damarıdır ve üretimin ekonomiyle bağlantının demokrasi ve istihdamın bağlantının da merkezi konumunda hüviyetindedir meslek liseleri. Burada küresel salgın döneminde ispat etmiş olmanın sevincini yaşayarak görüyoruz. Çocuklarımızın burada bu okullarda Organize Sanayi Bölgelerinde meslek liselerinde, atölyelerde üreterek mutlu olmaları, üreterek meslek sahibi olmaları için fırsatlar oluşturuyoruz. Ben şimdiye kadar Sivas’ın eğitim yatırımları deminden beri konuşmacılarımız, katılımcılarımızın ifade ettiği sayın bakanımızın ifade ettiği eğitim yatırımlarında belli bir doyum noktasına gelindiği ama ihtiyaçların bitmeyeceği ve bu ihtiyaçların kalite ve standartlarının yükseltilmesi noktasında karşılanacağı konusunda da teminatımızı ortaya hep beraber koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

BAYRAĞI EN YÜKSEKLERE TAŞIMAMIZ GEREK

İnşallah bundan sonra seçimde Sivas’ın eğitimin yükselmesini ekip arkadaşlarımızla beraber önceki dönemde yapılan yatırımların üzerine yenilerini ekleyerek çok daha güzelleştireceğiz çok daha iyileştireceğiz İfadelerini kullanan Bakan Ziya Selçuk; “Artık  Sivas’ın eğitim sisteminin bayrağı en yükseklere taşıyan bir eğitim kalitesiyle karşınızda olması için elimizden geleni fazlasıyla yapacağız. Burada çok emek var çok birikim var. İnsanlarımızın, ekiplerimizin, arkadaşlarımızın hepsinin büyük gayretleri çabaları var. Bunların hepsi teker teker ayrı ayrı teşekkürü hak ediyorsa. Ben, yürekten gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü onların emekleriyle bu inşaatlar oluyor ve biz bir medeniyetin inşaatlar vasıtasıyla inşasını hayata geçiriyoruz. Ve çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin daha mutlu olmasına hizmet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde de eğitimin bu hizmetin taşıyıcısı olma noktasında da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ben emeği geçenlere tekrardan teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Bakan Ziya Selçuk, İl protokolü ve diğer katılımcılar ilçelere canlı konferans yöntemi ile bağlanarak eğitim yatırımlarının toplu açılışını gerçekleştirdi.