MEHMET TIRPAN

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Organize Sanayi Bölgesinde eğitime başlayan Meslek Lisesinin fabrika gibi üretim yapacağını söyledi.

Meslek Liasesinin döner sermayeli bir okul olduğunu aktaran Savaşçı, “Meslek Lisesinin geçen yıl 1. sınıfına 28 kişi alıyorduk. Bu sene 1. sınıf öğrenci sayısı 400’e kadar çıktı. Meslek Lisemiz gerçekten Sivas’a çok büyük değer katacak. Hatta sadece Sivas’a değil çevre illlerin bir çok ihtiyacını oradan karşılayacağız” dedi.

Geçen yıl yapılan robot ve iha yarışmalarına da değinen Savaşçı, “İnsansız hava aracı ve robot yarışması yaptık. Nuri Demirağ Sivas ve bizim için çok önemli bir isim. Nuri Demirağ İha yarışmasını yaptıktan sonra bir sonraki yarışmayı ulusal bir yarışma yapmak istedik. Bu yıl uluslararası iha ve robot yarışması yapacağız. İha yarışmasını Mart ayında robot yarışmasını da Haziran ayında yine kent meydanında gerçekleştireceğiz. Geçen yıl iha yarışmasına 25 okuldan 44 aracımız katılmıştı Sivastan. Robot yarışmasına da 4 kategoride 182 katılımcı ile katılmıştık. Robot yarışmasında Yıldızeli Direkli köyündeki okulumuz 4 kategoride derece aldı. O okula gidip öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ettim. Yine Gemerek’ten bir okulumuz robot yarışmasında Dünya ikincisi oldu. Bu başarılar çok önemli. Başarıların gelmesinde öğretmenlerimizinde çok büyük katkıları var. Bu yılki yarışmalarımızı ulusal yapıp Sivas’ın ismini de duyaracağız. 2018 yılında uluslar arası robot yarışması da yaptık oradan da anlımızın akıyla çıktık. O bize büyük bir tecrübe oldu. Bakanlığımız yarışmayı organize etti ancak yarışma Sivas’ta düzenlendi. Bu senede yarışmalardan anlımızın akı ile