SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Türkiye'nin geleceğinin mesleki eğitimde olduğunu belirterek "Ülkemizi müreffeh seviyeye çıkarmak için, mesleki eğitime yüksek motivasyonu olan çocuklarımızı okullarımıza çekebilmek için, elimizden geleni yapmalıyız." dedi.

Demirci, Sultanşehir Meslek Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen eğitim-özel sektör işbirliği toplantısında yaptığı konuşmada, mesleki eğitimin önemine değindi.

Bu coğrafyanın çocuklarının iyi yetişmesi bilinciyle çalıştıklarını vurgulayan Demirci, "Biz çocuklarımıza hem kendilerine hem de coğrafyamıza mutluluk ve barış inşa etmeleri için bilgi ve donanım vermeliyiz." diye konuştu.

Demirci, orta öğretim seviyesindeki öğrencilerin yüzde 44'ünün mesleki eğitim aldığını aktaran Demirci, yaklaşık 1 milyon 750 bin öğrenci ve 135 bin öğretmenle devasa bir camia olduklarını belirtti.

Türkiye'nin geleceğinin nitelikli eğitimde olduğunu dile getiren Demirci, "Üretimin geleceği mesleki eğitimdedir. Türkiye'nin geleceği mesleki eğitimin omuzlarının dolayısıyla bizim omuzlarımızın üzerinde. İşimizi sadece kariyer planlaması içerisinde bir çaba alanı olarak görmemeliyiz. Ülkemizi müreffeh seviyeye çıkarmak için, mesleki eğitime yüksek motivasyonu olan çocuklarımızı okullarımıza çekebilmek için, elimizden geleni yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Demirci, mesleki eğitimi Milli Eğitimin lokomotifi yapma yolunda çalıştıklarına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Mesleki eğitim, Milli Eğitim Bakanlığının lokomotifi olmalı çünkü eğitim Türkiye'nin lokomotifi. Üretimle beraber, üretimi nitelikli şekilde paylaşmayı bilen nesiller inşa edebilmeliyiz. Bu konuda da çocuklarımız çok şanslı. Çocuklarımıza özgüven vermek için rehberlik edeceğiz ve bürokratik açıdan tedbirler alıyoruz. Çocuklarımızın kimlik bunalımlarını aşabilmeleri konusunda çıraklık kavramı dahil birçok kavramı tekrar elden geçirmek ve farklı isim vermek için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah, mesleki eğitimin güzel günleri için kenetlendik ve yeni sayfa açmak için çalışıyoruz."

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay da toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek mesleki eğitim alanında yapılması planlanan çalışmalara değindi.