MEHMET TIRPAN

Sivas Eğitimi Destekleme Derneği, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında hayata geçirecekleri projeleri üyeleri ile birlikte masaya yatırdı. Gerçekleştirdikleri istişare toplantısı hakkında bilgiler veren Eğitimi Destekleme Derneği Başkanı Bülent Korkmaz, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere matematiği sevdirmek adına ciddi çalışmalar yaparak okulların kütüphanelerini güçlendirmek adına da kitap bağışlarında bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Matematik konusunda kent genelinde etkinlikler düzenleyerek çalıştay yapmayı planladıklarını aktaran Korkmaz, “Çalıştayın ardından ortaya çıkan sonuca yönelik planlama yapacağız. Öğrenimleri süresince öğrencilerin, soyut, sevilmeyen, sıkıcı ve zor tanımlarını yaptığı matematik dersine farklı bakış açıları kazandırmanın yollarını arayacağız. Anaokulondan başlayarak Lisede öğrenim gören öğrencilere matematiği sevdirmek adına Milli Eğitim Bakanlığı’nın projeleri doğrultusunda çalışmalar yapacağız.” dedi.

Hayata geçirmeyi planladıkları diğer projelerden de bahseden Başkan Korkmaz, “ Sivas Kongresi'ne katılan insanların torunlarını bulmayı hedefliyoruz. Bu insanları 4 Eylül’de kente getirerek ağırlamak istiyoruz. Tarih derslerinin aslına uygun bir şekilde kentteki tarihi mekanlarda verilmesi adına adımlar atacağız. Bu konuda medreselerimizi ön plana çıkaracağız. Okul yaptıran hayırseverlerimizi de işin içine katarak kendileri ile tek tek görüşüp kentte bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Güzel bir ortamda hayırseverlerimize hem teşekkür edeceğiz hemde yaptırmış oldukları okullarda öğrencilerle onları buluşturmak istiyoruz. Ceza evlerinde kalan insanların daha fazla kitap okumasına katkı sağlamak adına ilimizdeki ceza evine kitap desteğinde bulunmak istiyoruz. Engellilere yönelikte onların hayatını kolaylaştıracak çalışmalarımız var. Özellikle görme engellilerine yönelik kitap desteğimiz olacak. İlk etapta matematik çalıştayına ağırlık vereceğiz. Bu konuda komisyonumuzu kurduk. İlk etapta çalıştayımızı yapacağız ve diğer projelerimize ağırlık vermeye başlayacağız. Bizlere projelerimizin yürütülmesinde maddi manevi destek veren yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.