Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) 20 Ağustos 2016 tarihinde 19 branşta Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi(ÖABT)'ni sınavını yaptı. Tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da binlerce öğretmen adayı ÖABT sınav sonuçlarını merakla bekliyor. Bilindiği üzere ÖSYM, 2016 sınav takviminde sınavın yapılacağı tarihi 24 Temmuz 2016 Pazar günü olarak duyurmuştu.
Fethullahçı Paralel Terör Örgütü(FETÖ) üyelerinin 15 Temmuz gecesi darbe girişimi ve daha sonraki günlerde gelişen olaylar sebebi ile ÖSYM sınavı yaklaşık 27 gün ertelemişti ve 20 Ağustos'ta sınavlar gerçekleştirildi.

ATAMALAR 5 EYLÜL'DE

ÖABT ile hesaplanan KPSS puanı yani KPSS P121 ile ataması yapılacak öğretmenlerin 5 Eylül'de atama için başvuruları başlıyor. 5-9 Eylül 2016 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı ÖABT sonrası KPSS P121 ile ataması yapılacak adayların ön başvurularını alacak.

3 KATI ADAY MÜLAKATA ÇAĞRILIYOR

KPSS puan üstünlüğüne göre 3 katı aday mülakata çağırılacak. Bu sebepten dolayı 4 Eylül 2016 tarihine kadar ÖSYM'nin ÖABT sınav sonuçlarını ve branş bazında sıralamaları açıklaması bekleniyor. Konu ile ilgili olarak ÖSYM'nin biraz daha hızlı davranacağı ve 1 hafta içinde sonuçları ve branş bazında sıralamaları açıklayacağı tahmin ediliyor. 29 Ağustos tarihine kadar açıklamanan yapılması bekleniyor. Açıklama yapıldıktan sonra ise mülakatlar için çağrılmalar yaşanacak.