SEYİT ÖMER YILDIZ

Milli Eğitim Bakanlığınca 8. Sınıf öğrencilerini kapsayan Liselere Geçiş Sınavı yapıldı. Sınav öncesinde okul önlerinde öğrenciler ellerini dezenfekte ettikten sonra sınav görevlilerince verilen maskelerini takarak sınavlarına girdiler.

Sabah saatlerinde velileri ile sınava girecekleri okullarına gelen öğrenciler sosyal mesafe kuralları çerçevesinde kontrolleri yapıldıktan sonra sınav salonlarına alındılar.

Sivas’ta 12 bin 403 öğrencinin girdiği LGS sınavı öncesinde Behrampaşa ortaokulu’na gelen Sivas Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı yaptığı açıklamada; “ LGS sınavımıza 12 Bin 403 öğrencimiz girdi. Malum salgın sebebiyle bakanlığımız, bütün öğrencilerimizin kaydını yaptı. Bu kayıtlar sonucunda 186 okulda sınavımız yapıldı. Her çocuğumuz kendi okulunda sınava girdi. Salon başkanları ve gözetmenler farklı okullardan oldu. Öğretmen arkadaşlarımız, polis, jandarma derken 12 Bin 403 öğrencimiz için 4 Bin 159 tane personel görev aldı. Okullarımız dezenfekte edildi. Çocuklarımıza 2 maske, isteyen velilerimize de maske dağıtıldı. Okul girişlerine dezenfektasyonlarımız konuldu. Ayrıca tüm sınıflarımıza dezenfektanlarımız yerleştirildi. 45 dakikalık arada sosyal mesafe korunarak ara verildi. Çocuklarımızın başaralı olacağından zerre şüphemiz yok’’ şeklinde konuştu.