MEHMET TIRPAN

Yalova’da gemi tersanesinde çalışıyor ama yıllardır Sivas’taki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine uygun okuma kitapları göndermeyi ihmal etmiyor. Köy okullarında öğrenim gören çocuklara ise ördüğü atkı ve berelerle destek oluyor.

Çocukların eğitimine katkı sağlayan Seda Gülsel ve arkadaşları, ilimizdeki okulların kütüphanelerine yaklaşık Bin 400’e yakın kitap gönderdi. Köy okullarında eğitim öğretim gören ve maddi durumu iyi olmayan çocukları da ihmal etmeyen Gülsel, 70 öğrenciye kendi ördükleri atkı ve bereleri hediye etti.

Yapmış oldukları etkinlikler hakkında bilgiler veren Gülsel, kentteki bazı okul müdürleri ile işbirliği yaparak kitabı olmayan okullara kitap desteğinde bulunduklarını söyledi.

Çalıştığı kurumdaki Sivaslı hemşerilerimiz ve diğer çalışma arkadaşlarının desteklerini alarak çeşitli faaliyetler yürüttüklerini aktaran Gülsel, “Atık malzemelerden kütüphaneler oluşturulması noktasından destek vererek oluşturulan kütüphanelere Yalova ve Kocaeli’nden arkadaşlarımızla birlikte kitap gönderiyoruz. Çocukların ve gençlerin okuyabileceği, müfredata uygun kitapların listesini çıkararak arkadaşlarımız arasında paylaşıyoruz. Her ay hazırlanan liste doğrultusunda alınan kitaplar Sivas’taki kitap ihtiyacı olan okullara gönderiliyor. Köy okullarında eğitim gören çocuklarımızı da unutmuyoruz. Onlara kırtasiye, defter, atkı ve bere hediye ederek motive ediyoruz. Günümüze kadar Sivas’taki okul kütüphanelerimize bin 400 adet kitap desteği verdik. Yine kırsalda öğrenim gören çocuklara da örmüş olduğum atkı ve bereleri hediye ettim. İlköğretim ve ana sınıfında öğrenim gören çocuklarımızı Sivas’a gelerek de zaman zaman ziyaret ediyorum. Ziyaretlerim sırasında onların mutluluklarını paylaşmak bizler için paha biçilemez. İnşallah 2022-2023 Eğitim öğretim yılında da okullarımıza ve çocuklarımıza desteğimiz devam edecek. Öğrencilere yönelik yürüttüğümüz faaliyetler sadece Sivas’a yönelik değil. Ülkemizin farklı illerindeki okullarla da işbirliği içerisindeyiz. Yürüttüğümüz faaliyetleri sedaa.gulsell adlı instagram sayfamızda da paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.