Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İftar vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9979 %-0.05
41,1222 %-0.25
Ara
reklam
Sivas Memleket EĞİTİM KAYÜ'lü aşçılardan ödüllere ambargo

KAYÜ'lü aşçılardan ödüllere ambargo

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Develi Hüseyin Şahin MYO Aşçılık Programı öğrencileri, Adana ve Niğde’deki festivaller kapsamında düzenlenen yemek yarışmalarından derecelerle döndü.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Aşçılık Programı öğrencileri, 6-8 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali kapsamındaki yemek yarışmasında iki birincilik, iki üçüncülük ve bir de jüri özel ödülü aldı.

Adana’daki yemek yarışmasında aşçılık programı öğrencilerinden Hilal Bedir, Zübeyde Çatal ve Rümeysa Özbay Üniversiteliler Ekip Kategorisinde birinci, Hasan Hüseyin Durmaz, Şefika Sarıçiçekli ve Ayşenur Dikme ise aynı kategoride üçüncü oldu. Üniversitelerarası Genç Şefler Kategorisinde Şefika Sarıçiçekli birinci olurken, aynı kategoride Hasan Hüseyin Durmaz üçüncü oldu. Genç Şefler Kategorisinde İrem Aslan, Fatma Cikla Özel Jüri Ödülüne layık görüldü.

Niğde’de bu yıl 3.’sü düzenlenen Gastronomi Festivali’nde ise KAYÜ Aşçılık Programı öğrencileri katıldıkları yarışmalarda bir birincilik, üç ikincilik ve bir üçüncülük derecesi aldı.

Aşçılık Programı öğrencilerinden Hilal Bedir, Bireysel Modern Türk Mutfağı Ana Yemek Yarışmasında birinci; Burat Taha, Üniversiteliler arası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışmasında ikinci; Büşra Nur Canbazoğlu ise Üniversiteliler arası Selçuklu Mutfağı Yemek Yarışmasında üçüncü oldu. Niğde Yemekleri Kapalı Kutu Yemek Yarışmasında da Hamit Emin Yıldız ikinci, Üniversiteler arası Ekip Yemek Yarışmasında Şefika Sarıçiçekli, Hasan Hüseyin Durmaz ve Ayşenur Dikme ikinci oldular.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Adana ve Niğde’de festivaller kapsamında düzenlenen yemek yarışmalarında dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *