MEHMET TIRPAN

İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, velilerin sürekli şikayet ettiği kaynak kitap konusuna açıklık getirerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın örnek çalışması hakkında bilgiler verdi.

Kaynak kitap konusunun öğretmen, veli, yönetici ve öğrenci açısından önemli bir sorun olduğunu hatırlatan İl Müdürü Ergüven Aslan, “Kaynak kitap konusu veli ve öğrencilerimize külfet olan bir konu olmasının yanı sıra eğitim camiasında görev alan arkadaşlarımızı da zora sokuyordu. Milli Eğitim Bakanlığı’mız da bu konuda devrim niteliğinde bir çalışma yaptı. Çünkü sınavlara hazırlanan her çocuğun odasında en az 15-20 adet kaynak kitap oluyordu.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e gelen taleplerin ardından yardımcı kaynakların devletimizin tarafından verileceğinin açıkladığını aktaran Aslan, “Yardımcı kaynaklar konusunda bu sene ön pilot çalışma yapıldı. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında da öğrencilere ders kitapları ile birlikte yardımcı kaynaklarda verilecek. Bizim köprü projemiz vardı bu proje sayesinde yardımcı kaynak alıyorduk. Artık ona da ihtiyaç kalmadı. Milli Eğitim Bakanlığı’mız artık Türkiye’deki tüm öğrencilere yardımcı kaynağı verecek. Soru havuzları, yaprak testler, konu anlatımlı kitaplar, çözümlemeli soru bankaları, deneme sınavları, deneme testleri hem dijital ortamda öğrencilerin hizmetine sunulacak hem de basılı olarak Eylül ayında öğrencilere dağıtılacak. Zaten sınavı Milli Eğitim Bakanlığı yapıyor. Bir çok yayın evinin hazırladığı kitapçıklara yine Bakanlığı’mızın havuzundan destek alınıyordu. Veli yine isterse çocuğuna ek kaynak alabilecek ama veli, öğretmen bana yardımcı kaynak aldırıyor, okul müdürü zorluyor demeyecek. İsteyen her öğrenci de istediği zaman dijital kaynaktan yararlanacak. Bizde deneme sınavlarını yapacağız. Milli Eğitim Bakanlığı’mızın yardımcı kaynakları üzerinden tüm çalışmalarımızı yürüteceğiz.” ifadelerini kullandı.